Labai paprastai paruošiami cukinijų laiveliai. Nors iš išorės atrodė sausoki – o vau kaip nustebau skanaudama! Cukinija išlieka traški ir nesubliūkšta, įdaras drėgnas, minštas, o riešutai priduoda papildomos traškios tekstūros. Galiausiai puikiai subalansuotas skonis…
Švelnus, bet drauge pakankamai išraiškingas.

ŠTAI KAIP VYKSTA VISAS PROCESAS
Tiesa, galite pasidaryti paruoštukus iš vakaro, tad per pietus užtruksite tik iškepti.

Pradžioje nulupau žievelę nuo jaunų cukinijų (rinkis tvirtas, nedidukes) bei šaukšteliu išskobiau griovelius. Minkštimo su sėklom aš nevalgau, bet jį galima lengvasi pakepti ir dėti į įdarą. Aš pasidariau drėkinamąją kaukę veidui, veikia kaip agurkai😅🌿

Įdarui nepagailėki prieskoninių žolelių. Jeigu nepatinka soros, gali keisti grikiais, kynva, ryžiais. Tiesa, nesu tikraar bus tokia pati minkšta, drėgna tekstūra.

Įdaro nepagailėki, o viršų gausiai apiberki riešutais (jų dėki ir į vidų, tačiau riešutai kiek sumirks) Man čia lazdynai puikiai tiko, bet gali keisti kedrais, smulkintais migdolais, žemės riešutais.


Mums prireiks
Cukinijos | 2vnt
Soros | 80g
FETA sūris | 100g plius papildomai apie 20 apiberti
Lazdynų riešutai | 2 saujos, be kevalo (pakepinsu orkaitėje luobelės atšoka)
Petražolės arba kalendros | geras pundelis
Viskas labai paprasta
Cukinijas nulupau su bulvių skustuku, o vidų išskobiau šaukšteliu.
Soras viriau 10 min, prieš tai gerai gerai išploviau.
Soras sumaišiau su trupintu FETOS sūriu, sauja smulkintų lazdynų (pusę atsidėkite) bei smulkintom petražolėm.
Sudėjau į cukinijų laivelius. Ant viršaus dar užbėriau smulkintą FETĄ ir likusius riešutus.
Pašoviau į 200C orkaitę ±25min, pabaigoje galima įjungti griliaus funciją, jeigu norite labiau apskrudusio viršaus.
Valgėme apšlakstę alyvuogių aliejumi.
