Įdomus ir gana netikėtas keto draugiškas receptas iš žiedinio kopūsto. Pirminė idėja buvo padaryti „sticky” tipo kalafioro sparnelius-kąsnelius, tačiau galiausiai nusprendžiau likti prie traškaus sprendimo.
Mano mama vaikystėje panašiai gamindavo man kalafioro kąsnelius džiūvesėliuose – buvo vienas mano mėgstamiausių patiekalų – ypač mažučiai trupinukai, likę ant dugno🤷♀️ Visgi čia jokių miltų nebus! Na nebent maltų migdolų. Drauge su tarkuotu parmezanu jis sukurs traškią plutelę aplink kalafioro sparnelius.
☝️Patarimas. Double dipping. Įdomu čia tinkamai būtų panaudotas terminas šioje vietoje?😅 Na tipo merki į kiaušinį, tada į migdolų-sūrio masę, tada vėl į kiaušinį ir vėl į masę. Taip susidarys gana tvirtas plutelės sluoksnis. Jeigu norisi, žinoma :)
Kasmet stengiuos padaryti kokį įdomesnį receptą iš kalafioro: juk kalafioro pado pica niekuom nenustebinsi. Keli labai vykę kūriniai, kuriais didžiuojuos:
Orkaitėje užkeptas visas kalafioras
Žiedinio kopūsto paplotėliai – tortilijos
Kalafioro duona
Tikiuosi šie kąsniukai irgi netrukus atsidurs jūsų favoritų sąraše ;)
Mums prireiks
Didelis kalafioras (žiedinis kopūstas)
3 dideli kiaušiniai
Buffalo prieskoniai | 6 vš (galite tiesiog sumaišyti raudonosios paprikos, česnakų, svogūnų miltelius, kajeno pipirus, druską ir pipirus)
Migdolų miltai | 150 g
Parmezanas (ar kitas kietas sūris) tarkuotas | 50 g
Aitrus pomidorų padažas | 2/4 stiklinės
Sviestas | 1/3 stiklinės
Actas | 1 šaukštas
Viskas labai paprasta
Išplakam kiaušinius vienam dubenėlyje
Kitame sumaišome prieskonius, migdolų miltus ir smulkiai tarkuotą parmezaną.
Išpjaunam žiedinį kopūstą, supjaustome kelių kąsnių dydžio žiedynais.
Merkiame į kiaušinius, tada į kitą prieskonių-miltų mišinį ir dedam ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos.
Pašauname į 200C orkaitę 20-30 min, kol skaniai apskrus , o kalafioras suminkštės. Svarbu nuolat stebėti, nes kepimo laikas priklauso nuo žiedynų dydžio.
Kol kepa kalafioras pasidarom padažą, kuriuo aptepsim sparnelius-kąsnelius. Ištirpinam keptuvėje sviestą, dedam ingredientus: aitrų padažą ir actą. Jeigu turite voršesterį - šiek tiek irgi galima įdėti. Išmaišome kaitindami, kol bus vientisa masė. Jei sušoka, galima sublenderiuoti.
Aptepame sparnelius padažu ir skanaujame arba pašauname atgal dar kokiom 3-4 min ant grill funkcijos, tik padažas kiek apdžius.
Jeigu pasidarėte aštriau, galima pasigaminti jogurto-česnako padažą atsigaivinimui ;)
Pastabos
Skanu ir šaltas!