Tai vienas tų receptų, kur išlaukė metus nepublikuoti. Metai apsisuko, kopūstai vėl sukrito į orkaitę ir Et Voilà!
Tai vienas tų super paprastų receptų, kur valgai ir vis komentuoji: kodėl negaminam jo dažniau??
Gaminsim. Pažadu. Gaminki ir tu!
Mums prireiks
Kopūstas
Aklyvuogių aliejus
Česnakas (skiltelė arba granulės)
Pipirai
Druska
Rūkyta paprika
Na ir kitokie mėgiami prieskoniai
Garnyrui:
Saldžios bulvės
Miso pasta
Kokosų kremas (nebūtina)
Viskas labai paprasta
Paruošiam garnyrą:
Saldžias bulves subadau, suvynioju į foliją ir pašaunu į 200°C orkaitę valandėlei arba kol suminkštėja (priklauso nuo bulvės dydžio, patogiausia badyti austrių peiliu ar šakute).
Po to sumaišau miso pasta, paruoštą taip:
Užvirinu vandenį ir atvėsinu iki kamb. temp. Gerą valgomą šaukštą miso pastos užpiluvandneiu, kad apsemtų. Išmaišau, kol ištirpsta.
Išsuku su miso pasta, jeigu masė tiršta, praskiedžiu vandeniu ar kokosų pienu.
Tuo tarpu paruošiu steikus:
Supjaustau kopūstą 1,5-3 cm griežinėliais.
Įtrinu aliejumi, sumaišytu su prieskoniais, išspausta česnako skiltele, sudedu ant sviestinio popieriaus.
Pašaunu į 200°C orkaitę 25 min, pusiaukelėje apverčiu. Svarbu, kad kepsniukai sumikštėtų, bet neapdegtų. Taip pat siūlau link pabaigos sumažinti temperatūrą, kad kraščiukai labai nesusviltų.
Skanaus :)