Turiu tradiciją Andriaus gimtadieniui kepti tortą iš Dr. Gundry knygos. Autorius sukūrė augalų paradokso filosofiją, paremtą mityba minimalizuojant lektinų kiekį produktuose. Ko mes pastaruosius kelis metus ir laikomės valgydami.
TAIP. AŠ PAMENU, KAD ESU SKOLOJE DETALESNĮ ĮRAŠĄ APIE SAVO MITYBOS PRINCIPUS.
One day my friends.
O kas neturi kantrybės laukti, rekomenduoju įsigyti šią knygą ir pasiskaityti patiems.
RECEPTAS.
Kita kartą tikrai ilgiau mirkysiu makiadamijos riešutus, nes tekstūros man norėjosi labiau.. smooth. Tai paminiu ir recepte. Ko nepaminėjau, tai to, kad kitą kartą planuoju dėti daugiau tirpinto šokolado. Neįsivaizduoju, kokią įtaką, tai turės skanėstui, todėl paminiu tik čia ;)
Iškart prisipažinsiu, kad tai nebus super mindblowing pyragas, o bet tačiau nepamirškim, kad jis yra PALEO, LOW CARB, KETO, VEGAN ir dar beveik RAW.
Mums prireiks
PADUKUI
Migdolų miltai | 175 g
Kakava | 4 vš
Ksilitolis | 3 vš (maltas iki pudros)
Kokosų sviestas | 75 g (kambario temp.)
ĮDARUI
Makadamijų riešutai | 200 g (jeigu vartojate, galima keisti anakardžiais)
Kokosų kremas | 170 g
Ksilitolis | 60 g (maltas iki pudros)
Šokoladas (daugiau nei 70% kakavos) | pusė stiklinės
Kokosų sviestas | 110 g (tirpinto)
Viskas labai paprasta
Iš vakaro išploviau makadamijos riešutus, užpyliau vandeniu, kad apsmetų ir palikau nakčiai brinkti. Iš esmės rekomenduočiau palikti parai-pusantros.
Sumaišiau visus paduko ingredientus iki vientisos masės. Sudėjau ir prispaudžiau į torto formą, atsegamais taškais (20 cm). Nepamirškite patiesti sviestinio popieriaus.
Kepiau 10-15 min 190C orkaitėje, kol padukas taps gana tvirtas. Atvėsiname kambario temp.
Atskirame inde sublenderiuojame riešutus (nupilkite vandenį) ir kokosų kremą. Dedame ksilitolį ir toliau triname iki vientisos masės.
Dedame ištritpintą šokoladą, kokosų sviestą. Toliau triname.
Sudedame masę ant atvėsusio paduko, dedam į šaldytuvą bent 4 val.
Skanaujame palaikę bent keletą min kambario temperatūroje, kitaip gali gana išraiškingai jaustis kokosų aliejus.