Valgomoji rietmė arba japoniška sora- nuostabi kruopa, tinkanti mitybai be lektinų. Maistinga ir greitai paruošiama, todėl patiks kiekvienai mamai😝 Ją paruošti užtrunku iki 10 min, į tai įeina plovimas, lėtas užvirimas, virimas.
Skaniausia man tos dienos virimo košė, nes pastebėjau, kad pašildytos tekstūra pakinta: tampa smėliška ir biri. O tik išvirus yra kreminės „smooth” tekstūros. Tokią mėgstu labiausiai. Man ji kažkuom primena manus. Tik kad n kartų maistingesnė.
Deja, jos kaina irgi pakilo n kartų per paskutinį pusmetį. Anksčiau pirkau iš Urbanfood, dabar šaudau akcijas per liviną.
KAIP PARUOŠTI SKANIĄ KOŠĘ?
1. Kruopas labai gerai išplaunu 2-3 kartus. Plaunu taip: užpilu vandeniu, maišau delnu ratu, tada nupilu, tada vėl užpilu, vėl išmaišau – netgi galma patrinti kruopeles tarp pirštų. Vandens negailėki.
2. Kai jau vanduo tampa skaidresnis, užpilu santykiu maždaug 1:5.
3. Užtatau aukštesnę temperatūrąq (bet nemaximumą) ir leidžiu iš lėto užvirti.
4. Užvirus sumažinu kaitrą ir leidžiu košei neskubant burbuliuoti 5 min.
5. Neskubėki nupilti vandens, lai lieka 1-3cm viršaus. Jis per keletą min susigeria į košę. Jeigu ji sušoka -praskieski verdančiu vandeniu.
Aš paskaninu sviestu ir šiek tiekalyvuogių aliejaus. Kai kas skanumui, kai kas sveikumui 🙃
Maistinė vertė | 100 g
Energetinė vertė 1536kJ/367 kcal, riebalų 3.9 g, angliavandenių 72.4 g (iš jų cukrų 0.13 g), baltymų 9.7 g, biotino (vitamino B7) 3.6 mg (24% RMV), pantoteno rūgšties 1.5 mg (25%), kalio 240 mg (12%), fosforo 95 mg (12%), cinko 2.7 mg (18%), geležies 1.6 mg (11%), vario 0.3 mg (30%), mangano 1.4 mg (69%), molibdeno 10 µg (20%).