Jogurtiniai mėlynių ledai – puikus būdas užsišaldyti vasarą ir sunaudoti paskutines sezono mėlynes! Ypač patižusias🦄
Moterytės turguje jau kelios savaitės įspėja apie paskutines sezono mėlynes. Šią vasarą jos pagrindinis mano pusryčių ingredientas. Ne moterytės, o uogos. Jeigu vaikystėje braškės su pienu, tai pastaraisiais metais: mėlynės + jogurtai + medus.
Ir magiškai niekaip nepabosta🤷♀️
Kadangi mėlynes perkame turguje, tai imame iškart porą-trejetą litrų, aišku, kad visko suvalgyti kartais nespėjame, o laiku jų nesuvartojus, uogos tižta. Tada visai džiaugiuos sugalvojus sukrėsti savo pusryčius į ledų formeles.
Tiesą sakant, juos pirmą kartą paragavau fotosesijos metu ir nu vajetus!
Kažkaip labai sudėtingai sekėsi šįkart įsijausti į fotografo aplua – vienas ledas burnoje, kitas modeliuoja, viskas varva, balta patalynė.. buvo reikalų 🙈😅
O tada jau teko nebenetyčia, o labai netgi tikslingai juos gaminti. Vėl ir vėl, ir vėl.
Mums prireiks
Mėlynės | 150g
Jogurtas | 150g (naudojau ožkos)
Medus | 3vš
Viskas labai paprasta
Jogurtą gerai sumaišiau su medumi. Svarbu, kad nebūtų labai tirštas.
Subėriau uogas ir per daug nemakaluodama (kad išliktų gražus piešinys) sukrečiau į ledų formeles.
Sudėjau pagaliukus ir užšaldžiau.
Viskas. Tiesa, ledas gali kristalizuotis, kažkuriame ledų įraše apie tai jau pasakojau plačiau, tačiau svarbiausia - tai skoniui didžios įtakos neturi.
Pastabos
Low carb ir lectin free idėja: medų keiskite saldikliu eritritoliu ar monk fruit skystuoju. Svarbu gerai išmaišyti su jogurtu, kad saldumas ištirptų.