Kiek kartų buvau Turkijoje, o nė kato nesu ragavusi šių Turkiškų kiaušinių!
Turkiški kiaušinia su jogurtu – neįprastas derinys, puikiai sukambantis vėlyvųjų pusryčių lėkštėje. Drauge pruikiai tiks lengvai pakepinti smidrai ar kitokios daržovės. Būtinai pateikite su skrudinta duonele, mes skanavome su Biržų duonos be gliuteno picos padu, pakeptu keptuvėje (būsima naujiena, kurią labai verta paragauti).
Receptas draugiškas keto, low carb ir begalei mitybų. Jogurtą galite keisti augaliniu ar lacto free, šiaip skaniausia kad jis būtų riebus ir tirštais, tai nesu dar tokio vegan atradusi. Gal naminis?🤷♀️
Bet kuriuo atveju, jeigu net neturite labai specifinės mitybos – BŪTINA PARAGAUTI!
Mums prireiks
Kiaušiniai | 4 vnt
Druskos dripsniai
Mėtos ir petražolės
Mėgstama duona (mes keptuvėje apkepėme Biržų duonos be gliuteno pico pagrindą)
Kiau6ini7 virimui vanduo ir actas
JOGURTAS
Jogurtas (naudojau ožkos) | 350 g
Česnakas | 1-2 skiltelės (išspaustas)
Šiek tiek tarkuotos citrinos žievelės
Žiubsnis pipirų
ČILI ALIEJUS
Alyvuogių aliejus |
Sviestas | 30 g
Aitriosios paprikos milteliai
Rūkytos paprikos milteliai
pateikimui =alumynai, druska ir pipirai
Viskas labai paprasta
Paruošiau jogurtą sumaišydama ingredientus.
Čili aliejui keptuvėje paskrudinau visas sudedamąsias dalis 3 min ir atidėjau vėsti.
Užviriau didesnį puodą vandens ir įpyliau šaukštą acto. Išsukau vandenį ir įmušiau po vieną kiaušinį (geriau kiaušinius mušti ne tiesiai į puodą, o į dubenėlius ir tik tada į puodą).
Viriau 4 min.
Į 2 lėkštes dėjau jogurtą, tada po du kiaušinius, apipyliau aliejumi, bėriau žalumynų ir pagal skonį druskos, pipirų.
p.s. Kiek kartų buvau Turkijoje, o nė kato nesu ragavusi šių Turkiškų kiaušinių!