Būsimų atostogų Azijoje nuotaikom – ką čia be pridursi.. ;)
Mums prireiks
Džiovinti kinietiški grybai | 30g (rasite prekybos centruose)
Stikliniai makaronai | 100g
Jūros gėrybės | apie 500g (lašiša, krevetės, midijos, kalmarai - tiks šaldyti)
Imbieras | 1 v.š. smulkinto
Česnakas | 3-5 skiltelės
Kale kopūstas | 50g (keiskite Pekino kopūstu arba Pak Choi)
Kokosų pienas | 400ml
Aitrioji paprika | 1vnt
Prieskoniai (2 a.š.): Ciberžolė; Karis; Kalendra; Žuvų padažas
Pusė sultinio kubelio, ištirpinto 100ml karšto vandens (galite keisti 2 v.š. Tom Kha pastos)
Laimo sultys | 2vnt
Papuošimui sezamas ir svogūnų laiškai
Viskas labai paprasta
Jeigu ant pakuotės nenurodyta kitaip, grybus užmerkiame virintu vandeniu ir paliekame bent 10min brinkti. Po to nupilame vandenį ir susmulkiname.
Imbierą ir česnaką susmulkiname, apkepame svieste, kol suminkštės.
Makaronus užpilame virintu vandeniu ir paliekame 10min brinkti (jeigu instrukcijoje ant pakelio nenurodyta kitaip).
Į keptuvę dedame prieskonius ir apkepam keletą akimirkų, kol pradeda sklisti aromatai. Sudedame smulkintą čilį, jeigu naudosite. Pilame žuvų padažą, sultinį ir išmaišome.
Dedame grybus, kopūstus, pilame kokosų pieną, išmaišome. Išspauskite laimą ir paragaukite, galbūt papildomai norisi dar prieskonių.
Dedame žuvį ir midijas, po kelių minučių krevetes. Kai jos paraus, dedame kalmarus. Jiem užteks pusės minutės.
Dedame makaronus ir išmaišom.