Šis riešutų užkandis pasigamina išties greitai, didžiausias darbas susiperkant visus ingredientus.
Ilgai sukau galvą dėl sveiko ir sūraus snackso, kuris skoniu neatrodytų labai sveikuoliškas, kaip tik labiau primintų junk foodą. Plius dabar visad turių ką pasiūlyti vyrui, kol laukia iš fotosesijos grįžtančios vakarienės.
Be to, šis riešutų užkandis pravers ir organizuojant vakarėlį ir didesnį draugų susibūrimą.
Įvairių orkaitėje keptų riešutų mišinys ir traškieji lapiniai kopūstai Kale – tobulas derinys. Paskendę rozmarino gūsyje – jie tampa puikiu vakaro bičiuliu.
Būna tokie japoniškų krekerių rinkinukai. Tai idėja atkeliavo iš ten, tik mano isūlomas ūžkandis sveikesnis ir naminis. Ir labiau kvepia Italija nei Japonija.
Kalbant apie Italiją, rozmarinas neprivalomas, bet labai rekomenduotinas :)
Proporcijų nerašiau, nes ne pyragą kepame, bet riešutų naudojau maždaug po 3/4 stiklinės – kad pinai pasidentų skarda. Naudokite bet kokius mėgiamus riešutus, man asmeniškai patys skaniausi po kepimo – graikiški.
Visus riešutus visada užmerkiu vandeniu su soda. Bent 15min. Nustebsite pamatę kiek purvo mes suvartojame. Tas pats galioja ir vaisiam iš prekybos centrų lentynų.
Svarbu ne tik pasigaminti, bet ir laikyti sausai šį užkandį, tad stiklainis iš IKEA – puikūs namai šiam skanėstui.. Sudėkite į sandarų indą ir turėsite ką triauškinti bet kokia proga.
Mums prireiks
Riešutai (vienodomis proporcijomis):
Migdolai
Lazdynai
Graikiški riešutai
Žalieji lapiniai Kale kopūstai
Džiovintas rozmarinas (geriau nesmulkintas)
Druska | rūpi
Alyvuogių aliejus
Viskas labai paprasta
Riešutus gerai nuplauname, užpilame vandeniu ir paliekame mirkti bent valandėlę vandenyje su soda.
To daryti nebūtina, bet taip gerai nuplausite visus nešvarumus.
Nuo migdolų nuimkite luobeles, jeigu sunkiai nusiiminės - užpilkite 10min verdančiu vandeniu.
Riešutus gerai nusausiname, paskleižiame skardoje ant sviestinio popieriaus.
Apšlakstome aliejumi (arba apipurškiame), gausiai apiberiame druska ir rozmarinu, smulkintu tarp pirštų.
Kale paruošiame kaip nurodyta šiame recepte: nulupam nuo koto, apšlakstome aliejumi, druska, mėgstamais prieskoniais, paskleidžiame kitoje skardoje ant sviestinio popieriaus.
Pašauname abi skardas į 170C orkaitę 10-15min.
Pusiaukelėje atidarome orkaitę ir pavartome riešutus, kad vienodai suskrustų. Nurenkam iškepusius Kale.
Atvesiname riešutus (jie taps traškūs). Viską sumaišome tarpusavyje, prieš tai kale patraiškom delnuose. Jeigu norisi, galima papildomai dėti prieskonių.