Tobulai užkepti brokoliai traškia parmezano plutele ir kreminiu sūrio sluoksniu. Viskas per 15 minučių!
T O B U L A!
Šie kepsniukai mano naujas top brokolių patiekalas. Taikant šį gaminimo metodą, brokolių žiedynai pirmiausia apverdami, tada patraiškomi tvirta stikline ar puodeliu, apiberiami sūriu ir kepami orkaitėje.
Patraiškius brokolių žiedynus padidėja jų paviršiaus plotas, taip atsiranda daugiau erdvės sūriui.
RECEPTAS
Ingredientai
Brokolis
Sūris: naudojau minkštą ožkos ir parmezaną, tada gaunasi geras purumo ir traškumo derinys
Viskas labai paprasta
Brokolį supjausčiau žiedynais. Juos apviriau 4min, kad suminkštėtų, bet išlaikytų formą (al dente)
Apipyliau šaltu vandeniu, kad nustotų “virti”, nusausinau. Kiekvieną žiedyną kelis kartus patrankiau stikline plokščiu dugnu.
Kad šiek tiek pasiplotų paviršius.
Daržoves išrikiavau ant skardos su sviestiniu popierium. Galima pašlakstyti alyvuogių aliejaus.
Ant kiekvieno žiedyno viršaus dėjau po dosnią sauną tarkuoto sūrio mikso ir pašoviau į 200C orkaitę 7-10min (kol sūris skaniai apskrudo).
Viskas, valgom!