Bičiuliaaai! Atostogos Kipre užtruko! Nu kad jau sėdėt namie, tai ko gi nesėdėti saulėje, ane?;)
Aš visada pasisakau už pozityvą. Ką gi tas stresavimas gero duos, ane? Tad dalinuosi savo receptų skrynelėje per ilgai užsibuvusiomis salotomis! Jas iki atostogų gaminausi Lietuvoje non stop. Kiekvieną dieną. Tris savaites. Kasdien.
T O B U L O S
ir žiauriai paprastos:
Mums prireiks
Salotos | renkuosi rukolą, pakelis (apie 100g)
Datulės | 8-10
Feta sūris | apie 100g
Avokadas
Pistacijos | kelios saujos, sūdytų
Lukštentos kanapių sėklos | keli v.š.
Žalioji citrina
Alyvuogių aliejus
Tirštas balzamikas
Viskas labai paprasta
Datules nuploviau, supjausčiau smulkesniais gabaliukais.
Fetą susmulkinau (aš mėgstu pirštais patrupinti), o pistacijas išlukštenau ir peilio plokščiąja dalimi patraiškiau iki trupinių.
Avokadą supjaustom kąsnio dydžio gabaliukais, apšlakstom žalia citrina.
Viską sluoksniuoju dubenyje: sauja salotų, šiek tiek fetos, datulių, avokado, pistacijų ir kanapių, tada vėl salotos, feta, datulės ir tt, kol pasibaigia ingredientus.
Apšlakstome aliejumi, o kas nori apsišlaksto žaliąja citrina ir tirštuoju balzamiku.