Tailandietiškos salotos su riešutų kremo padažu – labai skanus greitas azietiškas patiekalas plius labai tinka pietų dėžutei! Viską gali pasiruošti iš anksto, prieš valagant beliks susimaišyti ingredientus. Tradicinį žemės riešutų kremą padaže keičiu migdolų riešutų kremu, nes taip juk žymiai maistingiau!
Padažas. Šį padažą tiesiog privalote išmėginti – jį įsimyli kiekvienas paragavęs. Jis mano go to įvairiuose patiekaluose kur ką nors į ką nors dippinam, tikrai nekart dalinausi receptu. Labai svarbu, padažo negailėti ir gerai jame išmirkyti viską, ingredientai geri, tada tikrai nereikia kuklintis. Aš jį darau iš akies, tad proporcijas taip ir nurodau – gaminant ragauk, kai bus kanu, nustok dėti. Kitaip nei dippingo padažą, šį praskiedžiu vandeniu, kad būtų „runny” tekstūros, taip nuo jo labai neapsunksi, bet pasidegs visos salotos.
Salotos. Čia ingredientai elementarūs, nors naudojau jau paruoštą morkų ir raudono kopūsto mišinį, juos galima galima greitai susipjaustyti namuose (svarbu nenustorinti daržovių gabalų), taip pat drąsiai galima improvizuoti ir papildyti tuom, kas patinka (edamame pupelėm, pankoliu, pievagrybiais, lašiša, tunu, kaliarope, agurku). Man skaniausias derinys su raudonu kopūstu, morkom, avokadu (tekstūrų skirtumui) ir šviežiom salotom.


Mums prireiks
Stikliniai makaronai
Raudonas kopūstas
Morka (būna pirkti "coleslaw mix")
Salotos arba žalumynai
Kepinti sezamai, kedrų ar kitokie riešutai
Kiti priedai pagal nuotaiką
PADAŽUI:
Migdolų riešutų kremas, 4-5 šaukštai
Sezamų aliejus, 3-4 šaukštai
Žuvų padažas, 1-2 šaukštai
Ryžių actas, 1-2 šaukštai
Soja arba kokosų aminos, 3-4 šaukštai
Pusės citrinos sultys
Kelios skiltelės česnako
Viskas labai paprasta
Paruošiame makaronus pagal instrukciją ant pakuotės (dažniausiai tai 10-15 min pamirkymas karštame vandenyje), po to perpilam šaltu vandeniu.
Tuo tarpu pasiruošiam padažą: supilam visus ingredientus į dubenį, išspaudžiam česnaką, išmaišom, paragaujam, ar skanu. Jeigu kažkokio skonio norisi jausti labiau - pridedame daugiau.
Praskiedžiam vandeniu (po truputį maišant), kad būtų "bėganti nuo šaukšto" tekstūra.
Jeigu nenaudoji kopūsto mišinio iš parduotuvės - susipjaustyk kopūstą, plonai supjaustyk morką (aš vietoj pjaustymo tiesiog pritarkuoju morkos bulvių skustuku).
Pakepink sezamus, riešutus, leisk atvėsti.
Pakaronus, žalumynus arba salotos, kopūstą, morką dėk į dubenį. Ant viršaus gausiai pilki padažo, berki riešutus ir sezamus - išmaišyki ir beliko skanauti!
Sumaišius vaizdelis gal ir nelabai, na bet skonis – pasaka.
