Man kopūstai, tai tik rauginti. Su bulvių koše ir agurkeliu. Arba skystuoju pagirių eliksyru.
O pasirodo būna kitaip.
Kopūstai būna ne tik žavingos violetinės spalvos, bet ir ne ką mažiau įspūdingo skonio.
Niekad nesuprasiu pavadinimo „raudongūžiai”.
Salotos gaivios, paprastos ir kas geriausia – jas galima pasiruošti iš anksto. Prieš kelias dienas! Susipjaustote daržoves, pasigaminate padažą, pasidedate atskirai, o prieš valgant sumaišote.
Tad tai tobulas pietų pasirinkimas.
Kokie minusai? Jokių.
Sveika, skanu, greitai, o svarbiausia iš anksto paruošiama.
Mums prireiks
Raudonojo kopūsto | 1/4 didelės gūžės
Morka | 1 vnt
Mėta, kalendra, bazilikai, petražolės | kelios saujos pagal skonį
Sezamo sėklos | sauja
Padažui:
2vš laimo sulčių
2vš žuvų padažo
1aš su kaupu medaus
2vš sezamų ar kokio neutralaus aliejaus
1vš tarkuoto imbiero
Viskas labai paprasta
Kopūstą susmulkinkite pjaudami plonom juostelėm.
Morką sutarkuokit arba taip pat plonai supjaustykite.
Susismulkiname ar suplėšome prieskonines žoleles.
Sumaišome salotas. Galite uždaryti sandariai ir palikti dieną - dvi šaldytuve.
Pasigaminkite padažą sumaišydami visus ingredientus.
Skaniau, kai padažas pastovi bent kelias valandas ir skoniai išsibalansuoja.
Prieš valgydami sumaišome salotas su padažu.
Pastabos
Norėdami suminkštinti kopūstą, prieš tai nuplaukite jį po verdančiu vandeniu.
Už įkvėpimą ačiū bowlofdelicious.com.