Na nepraėjo metai… :)) Prie Kinijoje išmoktų gaminti koldūnų rankos dar nepriėjo, tačiau naujieji metai – puiki proga pasigaminti mano mylimas šulutes. Vakar prasitestavau, nusifotografavau – o šiandien, Naujųjų metų išvakarėse, jau gaminsiu gausesniam būreliui valgytojų. Receptu irgi skubu pasidalinti – gal dar spėsite pasigaminti jas ir jūs?
Naudoju šaldytas šukutes, kurias pirkau Promo Cash and Carry, 1kg pakuotės kaina apie 20eur. Beje, šaldytas šukutes naudojo ir kinės, tad norint gauti puikų rezultatą, nebūtina ieškoti šviežių.
Dar prireiks stiklinių/ryžių makaronų, česnakų, sojos arba žuvų padažo ir balzamiko acto. Viską vainikuosime smulkintais žalumynais, ypatingai čia tinka svogūnų laiškai, tačiau petražolės, kalendros ir krapai čia puikiai tiks.
Mums prireiks
Šukutės | 5vnt
Česnako skiltelės | 5vnt
Makaronai | (ryžių arba Shirataki)
Žalumynai | pundelis
Sojų padažas | 2vš
arba Žuvų padažas ir Balzamiko actas po 1 vš
VISKAS LABAI PAPRASTA
Pradžioje atitirpiname šukutes kambario temperatūroje.
Česnakus sukapokite kuo smulkiau. Vienai geldelei – viena česnako skiltelė (o galima ir šiek tiek daugiau). Apkepkite svieste ar aliejuje, kol suminkštės, išmaišykite su keliais šaukštais pasirinkto padažo.
Makaronus paruošiame kaip nurodyta ant pakuotės. Tiesa, aš naudojau jau paruoštus japoniškus Shirataki makaronus, tai tiesiog reikėjo juos sukapoti (juos galima nusipirkti Assorti arba didesnėse Maximose).
Peiliu šukutes reikia atskirti nuo geldelių. Įkriauklę dėkite šaukštą česnakų, saujelę makaronų, o ant viršaus įtaisykite šukutę.
Sudedame į garpuodį ir 3-5min apverdame garuose ant silpnos kaitros. Svarbu stebėti, kad šukutė neišdžiūtų ir nesusitrauktų labai stipriai. Virimo laikas priklauso nuo šukutės dydžio ir kaitros intensyvumo.
O štai ir trumpas video receptas, kaip aš mokiausi jas gaminti Kinijoje :)