Soros – vienintelės kruopos, kurias išlaikome savo racione. Na dar Sorgos vartotinos, bet man čia „potato potahto”. Sorų dribsniais nuo avižų skiriasi savo smulkumu ir plonumu. Pakepinti jie tampa labai smagiai traškūs (net ne karamelizuoti). Kadangi yra lengvučiai, plonučiai – žiauriai skaniai kramtosi.
Sorų dribsnių epizodiškai būna atsiranda prekybos centruose, bet aš paskutinį kartą pirkau Livinn’e.
Man skaniausias kontrastas su ožkos jogurtu ar kefyru. Skaniausias ožkos jogurtas yra Assorti , jeigu mėgsti rūgštesnį, arba Rimi, jeigu mėgsti graikiško tipo jogurtus – kreminės tekstūros ir grietinėlės skonio. Eshope jo nėra, bet dažniausiai galima rasti Hyperyje prie veganiškų jogurtų. Taip taip, būtent augalinės kilmės šaldytuvuose🤷♀️
Kadangi gaminu gana didelį kiekį granolos, tai procesą paskirstau tokiomis dalimis:
Pradžioje orkaitėje apskrudinu sorų dribsnius (užimą visą skardą), tada atskirai migdolų plokšteles ir kokosų drožles.
Taip, kadangi kepimo laikas labai vienodas, galima visus ingredientus suberti į skardą ir kepti kartu, tik rekomenduočiau 3-4 kartus sustoti ir išmaišyti, kad viskas vienodai apskrustų.
Riešutus kepinu atskirai, kadangi prieš tai juos gerai nuplaunu, reikia kad gerai nugaruotų drėgmė. Tad jie tikrai turi būti sugulę vienu sluoksniu.
Mums prireiks
Sorų dribsniai | 200 g
Migdolų plokštelės | 100 g
Kokosų drožlės | 100 g
Riešutų asorti | 150-200 g
Ksilitolis ar kitoks saldiklis | 4 vš su kaupu arba pagal skonį
Cinamonas | 1-2 aš (man skaniausias Santa Maria ir taip, skirtumas yra)
Viskas labai paprasta
Riešutus nuplaunu, pamirkau vandenyje su soda bent 10 min ir gerai nuskalauju. Gamybos procesui tai įtakos neturi, tiesiog mėgstu juos išties švarius.
Nusausinu rankšluosčiu, sudedu ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Dedu į neįkaitintą orkaitę ir paleidžiu kad įkaistu iki 175 C su ventilitoriumi. Už dedu laikmatį 12 min. Ištraukiu ir palieku vėsti.
Tada į orkaitę 10 min keliauja skarda su sorų dribsniais (stebėki kad vienodai keptų, gali pamaišyti), ištraukiam.
Tada į orkaitę 10 min keliauja skarda su migdolų plokštelėm ir kokosų drožlėm.
Jeigu turi didelę orkaitę gali dėt drauge soras su kokosais ir migdolais (viršuje aprašiau niuansus).
Gilioje keptuvėje ištirpinki ksilitolį, sumesk visus ingredientus ir išmaišyki su cinamonu. Palik atvėsti skardoje arba toje pačioje keptuvėje.
Viskas, dedam į sandarų indą.