Man tai pats skaniausias būdas paruošti baravykus, kuris šeimoje jau daugiau kaip 10 metų tarp Top receptų. Paslaptis – jo paprastumas ir skanumas, žinoma.
Be to, jeigu baravykų karpačio geriau naudoti jaunus baravykiukus, čia tiks ir truputį pagyvenę (man net skaniau kai būna “mėsingos” galvos).
O geriausia dalis ta, jog taip paruoštus grybus (likus minutei iki finišo) labai patogu užšaldyti! Tiesiog nenuvarvinus aliejaus sudėk grybus į šaldymui tinkamą indą vieną ant kito, atvėsink ir užšaldyk.
Žiemą atitirpinus ir pabaigus kepti (☝️iki traškumo), atrodo, lyg baravykai ką tik iš miško👯♀️
RECEPTAS
Ingredientai
Baravykai
Alyvuogių aliejus arba Ghee (arba abu)
Druskas arba žuvų padažas (arba abu)
Viskas labai paprasta
Baravykus nuplaunu, atskiriu kotus nuo galvučių. Supjaustau 2-4mm griežinėliais.
Keptuvėje (o geriau iškart keliose) įkaitinu aliejų arba sviestą, arba juos kartu. Kepu kepurėles atskirai nuo kotelių. Stenkis išrikiuoti taip, kad grybai nugultų vienu sluoksniu, taip apkeps tolygiai.
Kepu ant aukštesnės nei vidutinė kaitros vartydama. Kai grybai apskrunda ir pasidengia traškia plutele, sudedu į indą su pop. Rankšluosčiu, kad sugertų alieju.
Apiberiu truska (labai tinka dribsniai). Jei naudosi žuvų padažą (o labai rekomenduoju jį naudoti visur, nes jis suteikia Tą umami skonį aptiekalams), pilk jo ant grybų kažkur kepimo pusiaukelėje. Nepadaugink, nes bus sūru (vienai keptuvei naudoji 1-2a.š. Padažo)
Procesą kartojame su visais grybais.
Mes valgom vienus, su duona, salotom, ant makaronų ir pan.