Galvodama pavadinimą šiam įrašui buvau parašiusi tobuli, skanūs, nuostabūs.. dažniausiai privengiu „iausi” (čia gal koks iš darbo parėjęs stabdis, juk marketinge įstatymiškai retai kada gali panaudoti tokią priesagą. Na nebent kaip Carsberg case’e priekyje būtų „turbūt”.. )
Bet šį kartą nepasikuklinsiu – tai iš tikrųjų SKANIAUSI keksiukai, kuriuos esu kepus ir valgius.
O aš dirbu kepykloje.
Ir kalbu ne tik apie keto, be lektinų, low carb ar kitokią special mitybą. Jie iš tiesų turi visko, ko norisi iš keksiuko: minkštas, purus, klampus, drėgnas.

Labai rekomenduoju neprašokti laimo ar citrinos sulčių – jos subalansuoja saldumą. Kad jau kalbame apie saldumą – ksilitolis analogiškas cukrui, bet jeigu naudosi eritritolį, reiktų šiek tiek daugėliau (tiesą sakant pirmą kartą kepdama dėjau 90g ksilitolio, tačiau mano skoniui jie buvo kiek saldoki, visgi mėlynės irgi gerai atsveria saldumą.). Įvairių sirupų, medų nebandžiau, tad nepakomentuosiu. Manau kad su datulių tyre turėtų irgi pavykti, tik spalva bus tamsesnė.
KUOM KEISTI MĖLYNES?
Šilauogėmis, avietėmis, braškėmis, šokolado gabaliukais, graikiškais ar karijų riešutukais, serbentais, gervuogėmis, aguonom (tada siūlyčiau dvigubai laimo ir patarkuok žievelės, o gali ir glaistu supilti kaip šiame recepte), kepintom kokosų drožlėm.. na esmę pagavai. Jetus, gi gamink juos „švarius”!
Užtepki sviestuko ir poruoki su pusryčių kapučino.
Svarbu paminėti, kad rinktumeis nesutižusias tvirtas uogas ir dar kartą primenu: kad ir kaip norisi, NEPADAUGINK.
Na ir prieš atskleidžiant receptą paprašysiu ir pasidžiaugsiu, jeigu instagrame arba komentaruose apačioje pasidalintum, kaip sekėsi tau su keksiukais. Juk kiekvieną kūrėją labiau nei kas kito motyvuoja komplimentas ♡

Mums prireiks
Jogurtas 150 g (naudojau ožkos)
Kiaušiniai 3 (vidutiniai)
Saldiklis 80 g (naudoju ksilitolį)
Druska, žiubsnis
Migdolų miltai 250 g
Kepimo milteliai 2 aš
Mėlynės (kelios dosnios saujos)
Nebūtina, bet jei turi būtina ;)
Vanilės esencija
Pusės laimo/citrinos sultys
Viskas labai paprasta
Išplakiau kiaušinius, saldiklį, druską ir jogurtą.
Sudėjau migdolų miltus,kepimo miltelius ir išmaišiau. Gerai išmaišyk.
Tešla turėtų nesunkiai slysti nuo šaukšto, jeigu labai klampi, gali įpilti šiek tiek vandens (viskas priklauso nuo naudojamo jogurto)
Jeigu naudosi citrinos sultis (labai rekomemduoju), tai supilk ir išmaišyk. Gali patarkuoti žievelės.
Na ir atsargiai įmašiau mėlynes. Pasistenk nesutraiškyti jų ir nepersistenk su kiekiu.
Supilsčiau į 12 keksiukų formelių.
Pašoviau į 165C orkaitę (fan funkcija) 25-30 min. Palikau atvėsti ir skanavau (jeigu labai nekantrauji, čiupk tą keksiuką ir karštą, bet turėk omeny, kad įspėjau;)
Beje, naudojant blenderį ar mikserį procesai vyksta greičiau ir sklandžiau ;)
Beje, jeigu patiko šis receptas, tau greičiausiai patiks ir šie mano kepiniai:
KETO KUKIAI (SAUSAINIAI SU ŠOKOLADU IR RIEŠUTAIS)
NEKEPTI KEKSIUKAI: SERBENTŲ PAPUKAI
CITRININIS MIGDOLŲ PYRAGAS SU AGUONOMIS
MIGDOLŲ MILTŲ SAUSAINIAI – BISKOČIAI
OBUOLIŲ PYRAGAS BE MILTŲ (dėl obuolių šis nebus visiškai keto, bet labai rekomenduoju išmėginti)
Lai likusi vasara būna bent skani, kad jau nebelabai saulėta!