Pristatau pirmąjį patiekalą iš 2018 Pasaulinių maisto tendencijų sąrašo.
Shakshuka!
Tai ne šiaip kiaušinienė su pomidorais ir kitomis daržovėmis. Vienur rašoma, jog tai Marokietiškas patiekalas, kitur – kilęs iš Izraelio, dar kažkur skaičiau, jog itin aštri šio patiekalo versija priklauso Tuniso kulinariniam paveldui.
Iš esmės, šis patiekalas mane sužavėjo savo paprastumu ir itin ryškiu skoniu. Ingredientų sąrašas džiugina, o ypatingai tai, jog galima jį visada papildyti šaldytuvė turimais daržovių likučiais. Tad drąsiai kurkite savo Shakshukos versija – lai jos kilmės šalis būna jūsų virtuvė!
Pomidorus galima naudoti tiek šviežius, tiek konservuotus.
Norint sumažinti lektinus komidoruose rekomenduočiau pomidoro viršūnę įpjauti kryžmai. Užpilti verdančiu vandeniu, luobelei atšokus nedelsti – ištraukti ir nulupti. Perpjauki pomidorus ir išimki sėklytes. Lektinai pomidoruose pagrinde slepiasi žievelėje ir sėklose. Jų atsikračius – drąsiai mėgaukis šviežiausiu šiltnamių derliumi ;)
Patogiausia naudoti didelę keptuvę storu dugnu
Mums prireiks
Viskas labai paprasta
Pastabos