Salierų šaknų traškučių a.k.a čipsų idėja su manimi pasidalino Rūta, pamačius mano sutrikimą, persipinusį su begaliniu smalsumu, atradus šakniagumbių lobynus lietuvos turguose. Prieš kelias savaites Andrius namo parnešė juodajį ridiką ir ropių, kurios sandeliuke turbųt taip ir būtų sulaukusios Kalėdų, jei ne tas incidentas su sudužusiu uogienės stiklainiu ir serbentų gramdymu nuo.. visko.
Bet, kaip sakant, nėra to blogo.
Ko negalėtum ištaisyti skaniu padažu.
Pirma Instagramo pagalba išsaiškinau kas tai (tiesa, pradžioj ne itinsėkmingai), tada išsigooglinau, kaip tai vartojama, o kitą dieną sekė kelionė į turgų ieškant dar 😅🙈
Nesakyčiau, kad tai visiški čipsai, bet skanu. Galima pasiruošti kokį jogurtinį padažiuką ar tiesiog sukramsnoti vienus.
Beje, taip esu gaminus topinambus ir pateikus su salotom. Irgi labai skanu, tik žaidimo pjaustant daugiau, nes jie mažiukai.
Mums prireiks
Salierų šaknis
Aliejus (alyvuogių)
Mėgstami prieskoniai (naudojau Persilade)
Druska
Viskas labai paprasta
Salierą supjausčiau kuo plonesnėm riekelėm.
Apšlaksčiau aliejumi, apibėriau prieskoniais ir išmaišiau, kad tolygiai pasidengtų.
Vienu sluoksniu paskirsčiau ant sviestiniu popieriumi padengtos skardos.
Pašoviau į 200C orkaitę 15min. Nurinkau sukepusius ir palikau dar 5min kepti tuos, kuriem to reikėjo. Iškepusius sudėjau ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalai.
Šiek tiek druskytės ir skanaus.
Pastabos
Iš nurodyto kiekio gaunasi viena skarda, bet kepant traškučiai susitraukia, lieka ketvirtadalis. Tad rekomenduočiau iškart gaminti keturgubą porciją, nes mums akimirksniu išgaravo tas dubenukas :)