Soti ir labai paprasta saldžiųjų bulvių sriuba. Tuo pačiu miso, laimas, cinamonas ir kokosų pienas jai suteikia maloniai stebinančių natų. :)
Mums prireiks
Saldžiosios bulvės | 3vnt (didesnės)
Miso pasta | 2vš (keiskite sultinio kubeliu)
Kokosų pienas | skardinė
Svogūnas smulkintas
Česnakas | 3-4 skiltelės, smulkintas
Prieskoniai: kardamonas, cinamonas, muskatas, imbieras | 1/4aš
Pipirai, druska
Žuvų padažas | 1vš arba pagal skonį
Žalioji citrina
Viskas labai paprasta
Saldžiąsias bulves galima paruošti keliais būdais: subadyti, apvyniti folija ir pašauti į 200c orkaitę ±45min. Kitas variantas, kurį dariau: sukapojau smulkiais kubeliais, sudėjau į skardą, užkamšiau folija. Pašoviau į 200C orkaitę ±30min.
Tuo tarpu susiskapojame likusias daržoves. Puode, kuriame virsime sriubą, įkaitiname GHI sviestą. Apkepame svogūną, kol suminkštėja. Tada dedame česnaką. Po kelių minučių dedame prieskonius ir apkepame, kol pasklis aromatas. Pilame žuvų padažą, 500ml vandens, užverdam. Samtį atsemiame, palaukiam, kol atvės ir sumaišome su miso pasta.
Į sriubos puodą sudedame iškeptas saldžiąsias bulves. Aš mėgstu jausti gabaliukus sriuboje, tad jeigu pjaustėt kubeliais batatus -atsidėkite nedidelį dubenuką.
Sutriname viską, pilame kokosų pieną iki norimo tirštumo, užverdame, tik neleiskite virti. Sudedame miso pastą ir išmaišom. Paragaujame, jeigu norisi įdėkite pipirų, druskos ar daugiau žuvų padažo.
Išspaudžiau pusės žaliosios citrinos sultis ir išmaišiau. Jeigu norisi - galima išspausti dar sulčių.
Pateikiau apibarsčiusi lukštentom kanapių sėklom, apšlaksčiusi aliejumi.