NEKEPTAS | DRAUGIŠKAS VEGANAMS | BE LEKTINŲ | BE GLIUTENO | BE MILTŲ
Nebuvau tikra, ar noriu kelti šį receptą. Vis dar nesu. Bet foto gavosi graži ir orai ledų tortui pats tas.
Na ir Andrius sulapnojo nesuprasdamas, kas man šiame ledų torte nepatinka. O man susikristalizavimas negražiai atrodo, rūgštelė per ryškiai išreikšta.. bet iš esmės mano vidinis perfekcionistas šaldytus tortus laiko „cheatinimu”. Na maždaug „jeigu nesugebu sugalvoti, kaip sulipinti tortą, tai kišiu į kamerą tą desertą ir viskas bus gerai”.
Vėlgi, mano vidinis perfekcionistas neturi gadinti kitiems žmonės saulėtų vasaros dienų ir polėkio eksperimentuotuoti.
Tad šiandien meniu šaldytas tortas, ponai ir ponios!
Na gerai, žinau, kad ponų čia nėra, net mano vyras mano blogo neskaito.
Sakė turiu live blogą kasdien namie😅🙈
Anyways, rekomenduočiau išimti tortą iš šaldiklio ne iš karto prieš valgant, o duoti jam šiek tiek laiko atitirpti, taip pjaustysis gražiau. Visa kita recepte.
Mums prireiks
PADUKUI:
Graikiški riešutai | 160 g (išplauti ir sumalti)
Lukštentos kanapių sėklos | 50 g
Datulių pasta | 250 g
Vanilės esencija | keli lašeliai
Druska | žiupsnelis
ĮDARUI:
Avokadai | 3 dideli sunokę (apie 2 stiklines)
Žaliosios citrinos sultys ir tarkuota žievelė
Saldumas | 2 vš, naudojau ksilitolį
Kokosų kremas | pusė skardinės
Bananas (nebūtina, galima keisti dar vienu avokadu ir dėt daugiau saldumo)
Druska | žiupsnelis
Viskas labai paprasta
Sumaišiau padukui reikalingus ingredientus į vientisą masę.
Įklojau sviestinio popieriaus apskritimą į torto formą su nuimamu kraštu. Sukrečiau paduko tešlą, delnais suspaudžiau ją į formą. Jeigu turite mažą kočėliuką, patieskite sviestinio popieriaus ant viršaus ir iškočiokite (tą patį galima daryti su stikline).
Avokadus sutryniau, sudėjau likusius ingredientus ir vėl sutryniau. Paragaukite, ar patinka saldumas, jeigu norisi - padidinkite.
Dedame į šaldymo kamerą. Prieš skanaujant leiskite ±20min atitirpti.