Nors persimonų salsa skamba kiek egzotiškai, pripažinkim – lietuviai jau prisijaukino tolimesnių kraštų maistą. Nors neretai salsa siejama su konkrečiu meksikietišku patiekalu, iš esmės Salsa ispanų kalboje reiškia absoliučiai bet kokį prie patiekalo derinamą padažą.
Šiandien dalinuosi persimonų-spanguolių salsa. Nes tiesiog ruduo.
Kaip valgėme mes? Pateikiau su kepintom krevetėm – gavos toks įspūdingesnės mišrainės tipo užkandis. Taipogi po valgomą šaukštą salsos dėjau į salotų laivelius – principas panašus kaip šiame recepte.
Taipogi ją galima dėti į tacos, pateikti su kepta žuvimi, jūros gėrybėmis trapučiais/traškučiais, susukti į lavašą ir pan.
Mums prireiks
Persimonai 2 vnt
Spanguolės arba bruknės | 150 g (šviežias ar šaldytas)
Balto vyno actas | 2 vš
Raudonasis svogūnas | 1 vnt
Kalendros šviežios | pundelis (smulkiai kapotos)
Laimo sultys | 2 vš
Maltas čili | 1/4 šaukštelio
Druskos pagal skonį
Viskas labai paprasta
- Svogūną smulkiai sukapojau, sudėjau į dubenėlį ir užpyliau šaltu vandeniu. Palikau šaldytuve.
- Uogas patroškinau drauge su actu ant vidutinės kaitros, kol odelės pradėjo pokšėti. Jeigu prikaistuvyje labai išsausės įpilki šiek tiek vandens.
-
Atidėk atvėsti.
- Persimonam odeles nupjoviau ir smulkiai sukapojau.
- Nupyliau vandenį nuo svogūnų.
- Visus ingredientus sumaišiau tarpusavy. Viskas
Pastabos
Pasibaigė persimonų sezonas? Keiski juos mangais, kriaušėm ar obuoliais!
1 komentaras
Kai sviezi ir sunoke persimonai valgomi vieni jie atstoja deserta. Taciau kaip pranesime ziniasklaida pastebi prekybos tinklo IKI maisto eksperte Vilma Juodkaziene, sie vaisiai gali papildyti ir salotu, pyragu, net makaronu, troskiniu ar sriubu skonius. Persimonus puikiai dera valgyti ir su rugsciais citrusiniais vaisiais.