Turiu taisyklę – vaisiai ir uogos valgomi atskirai nuo viso kito maisto. Minimalus tarpas ± valanda.
Na kokia taisyklė be išimčių, ane? Salotom ji negalioja. Padažams ir sumuštiniams irgi.
Labai mėgstu saldžius vitaminų akcentus, ypač salotose. Netikėti deriniai nustebina ir svečius. Šįkart pasirinkau mėlynes. Kadangi jau beveik metas su jomis atsisveikinti, suskubkime išmėginti šį derinį.
O jeigu šviežių mėlynių nebėra, keiskite jas obuolio arba nektarino skiltelėmis. Jas rekomenduočiau prieš tai lengvai apkepti orkaitėje ar keptuvėje.
Mums prireiks
Rukola | sauja Bazilikai | sauja Mėta | keli lapeliai Ožkos sūris | 1-2 cm storio riekė (rinkausi sveriamą) Mėlynės | saujelė Graikiški riešutai | 4-6 vnt Alyvuogių aliejus Tirštas balzamiko padažas
Viskas labai paprasta
Riešutus apskrudinam sausoje keptuvėje ir atidedam. Salotas nuplauname, nusausiname ir pasklaidome ratu lėkštėje. Per vidurį paliekame "skylę" sūriui. Įkaitiname šiek tiek kepimui skirto aliejaus keptuvėje (kelių lašų užtenka). Dedame sūrį ir kepame ant vidutinio kaitrumo ugnies iš kiekvienos pusės po kelias minutes. Jeigu pasiseks, atsiras traški plutelė. Įkurdiname sūrį tarp salotų, pabarstome gausoao mėlynių, riešutų. Apšlakstome alyvuogių aliejumi ir tirštuoju balzamiku.
Pastabos
Salotų lapų galma dėti daug ir įvairių. Valgome su paskrudinta itališka duona.