Šis derinys yra nerealus. Nuostabus skirtingų skonių balansas – saldi soti bulvė ir gaivus avokadas nuostabiai susigroja, o dar pupelės.. Nu vau!
Mums prireiks
3-4 Batatai (saldžios bulvės)
Konservuotos pupelės (skardinė) - tokios kur neištižta lengvai
Šviežios prieskoninės žolelės (petražolės ar kalendros)
Gvakamolė (gaminu ir avokado, citrinos ir alyvuogių aliejaus)
Drusos ir pipirų
Viskas labai paprasta
Batatus perpjaunam išilgai.
Sudedame į skardą su sviestiniu popieiriumi. Apšlakstom alyvuogių aliejumi.
Apverčiam perpjauta dalimi į skardą (taip batatas karamelizuosis).
Kepame apie 40 min 200 laipsnių orkaitėje, kol batatai suminkštėja (kepimo laikas priklauso nuo batato dydžio).
Išimame minkštimą - paliekam lupenas. Minkštimą susmulkinam šakute, dedam pupeles (galima šiek tiek prieš tai pašildyti keptuvėje), smulkintus žalumynus, druską ir dedam atgal į lupenas.
Ant viršaus - po šaukštelį gvakamolės. Ją gaminu taip: 1 -2 avokadus sudedu į dubenį, pilu apie 100 ml alyvuogių aliejaus, išspaudžiu pusę citrinos. Sublenderiuoju. Pagardinu druska ir pakoreguoju pagal norimą skonį ar tekstūrą.
Valgom!