RAUDONGŪŽIS – RAUDONASIS – MĖLYNASIS – VIOLETINIS
Kiek lapų, tiek skirtingų vardų galima galima išgirsti kalbant apie šį kopūstą.
Kopūstai iš esmės man močiučių ruošiamas arba pagirių foodas. Todėl šiaip jau į juos retai įleidžiu nagus. Bet jei jau čiumpu, tai visą savaitę valgysim. Taip nutiko su šiom salotom, taip nutiko ir su šiuo orkaitėje keptu greituoju patiekalu.
Pasirodo, šis violetinis kopūstas ne tik labai kietai numargina Velykų kiaušinius, bet gali virsti labai skania, sveika ir greita vakariene. Greita čia kertinis žodis. Ir skania. Blemba ir „sveika” visgi ne ką mažiau svarbus. :))) Žodžiu, apšlakstai aliejumi, prieskoniais ir pašauni kepti.
Ką su keptu raudongūžiu kopūstu galima nuveikti? Šiaip mane labiausiai nustebino nepatežusi ir maloni kramtyti šios keptos daržovės tekstūra. Aš naudojau salotose kaip „karalių”, bet puikiai pasitarnaus ir kaip garnyras prie žuvies ar griliaus patiekalų, vegetariškai versijai keiskite juo burgeryje mėsą, naudokite kaip pagrindą gluten free sumuštinyje.
Šiandien dalinuosiu daugiau gairėm, o ne labai tiksliu receptu. Nes dėjau tai,, ką radau šaldytuve, aišku susigrojo labai neblogai. Bet visgi didžiausias dėmesys šįkart raudonajam kopūstui ir jo paruošimo metodui.
Mums prireiks
Raudongūžis kopūstas | ketvirtis
Bazilikai | kelios nekuklios saujos (keiskiterukola, salotom)
Lapiniai kopūstai Kale | 4 saujos, nebūtina
Ožkos sūris | pakelis
Kanapių sėklos | sauja
Avokadas
Alyvuogių aliejus
Tirštas balzamiko actas
Citrinos/laimo sultys
Druska, pipirai, mėgstamos džiovintos žolelės
Viskas labai paprasta
Jeigu įmanoma, kopūstą geriausia supjaustyti skiltelėm (kaip obuolį), kad iškepus šerdis išlaikytų lapus. Apšlakstykite aliejumi.
Nuplaunam Kale, nusausinam, apliejame aliejumi, apšlakstome druska ir pamynkome, kad tolygiai pasiskirstytų.
Skardoje patiesiame sviestinį popierių, sudedame kopūstą, pašauname 200C 10min. Po 10min atidarom orkaitę ir apverčiame kopūsto skilteles, apšlakstome aliejumi (jeigu reikia), druska, pipirais, mėgiamais prieskoniais - reikia pakepti orkaitėje dar 10min (viso 20min 200C). Greta ant skardos paskirtykite Kale ir pašaukite tom likusiom 10min drauge.
Tuo tarpu nusiplaunam, susipjaustome likusius ingredientus. Sudedame į lėkštes.
Ant viršaus dedame iškepusius kopūstus, beriame kanapių sėklas, apšlakstome aliejumi, balzamiku, citrina, prieskoniais.
P.S. Kiaušiniai gaunasi tokie. Už nuotrauką ačiū Laura iš Make life easier