Su artišokais šiek tiek susipažinome šiame straipsnyje, o dabar metas skanauti!
, o dabar metas skanauti!
Paprastas, greitas, beveik klasikinis receptas. Mano artišokai gana jauni, todėl valymo ir valgymo čia buvo nedaug. Nors iš video gamybos principas aiškus – tad tikiu jis bus pagalba gaminant pirmą kartą.
Padažas – must try. Tobulai tinka prie artišoko – gaivus, bet itin turtingas skoniu.
Mums prireiks
Artišokai
Česnako skiltelės (2vnt 1 artišokui)
Čiobrelio šakelės (2vnt 1 artišokui)
Alyvuogių aliejus
Citrina (1 išspausti ir tiek skiltelių, kiek puselių)
Druska ir pipirai
Padažui:
Graikiškas jogurtas | 3 vš (naudojau ožkos)
Garstyčios | 1 vš
Česnako skiltelė | išspausta
Citrinos ar laimo sultys | 1vš
Medus | 1aš
Viskas labai paprasta
Artišokam nuvalome kotelius, nupjaunam galiuką.
Žiedo žvynus nupjauname beveik iki vidurio ir perpjaunam pusiau artišokus.
Išimam viduryje esančius nuodingus plaušelius.
Sudedame į kepimo formą.
Beriame druskos, pipirų, apšlakstome aliejumi.
Dedame po česnako skiltelę, čiobrelį ir uždengiame citrinos skiltelėmis.
Apverčiame ir uždengiam folija.
Pašaunam į 200C orkaitę 40min.
Kol kepa pasiruošiame padažiuką: visus ingredientus sumaišome ir padedam į šaldytuvą atvėsti.