Oij koks paprastas ir smagus šis receptas. Labai labai pasiilgau obuolių pyrago ir džiaugiuos instagrame užtikus šį receptą. Šiek tiek pakoregavau, adaptavau pagal save ir voila: sukepė ruduo!
Rekomendacija – tik nepagailėkite cinamono!
Naudojau 19cm skersmens formą nuimamais kraštais. Rekomenduočiau pakloti sviestinį popieirų, labai patogu iškirpti apskritimą ir dvi juosteles. Ištepki formą šiek tiek aliejumi – tada sviestinis popierius puikiai prilips.
Obuolių labai plonai ar tvarkingai pjaustyti riekelių nereikia. Kaip matosi iš foto, tešla gausis gana skysta -neišsigąski, viskas prakeps puikiai.
Galima dekoruoti kaip aš, galima tiesiog pamėtyti kelias riekeles, o galima iš viso nedekoruoti. Visaip skanu! Na gal tik viršaus nebarstyki cinamonu prieš kepimą – apdega.
Na tai ką, lupkim gi tuos obuolius greičiau!
Mums prireiks
Kiaušiniai | 3
GHI sviestas | 50g
Kokosų kremas | 70ml (galima naudot grietinėlę)
Migdolų miltai | 100g
Obuoliai | 4vnt (naudojau vid, tokius lietuviškus) ir papildomai dekorui
Cinamonas | 1aš
Druska | žiupsnis
Eritritolis (ar kitas naudojamas saldumas) | 3vš (50g)
Soda | 1aš
Actas
19cm skersmens forma (geriausia nuimamais kraštais)
Viskas labai paprasta
Išplakiau kiaušinius su eritritoliu.
Išlydžiau sviestą (galima naudot ir aliejų), šiek tiek praaušusį supyliau į tešlą drauge su kokosų kremu ir keliais lašais vanilės.
Sodos šaukštelį lengva strovele apipyliau actu ir leidau burbuliuoti. Supyliau į tešlą, išmaišiau.
Subėriau miltus, druską, išmaišiau.
Obuolius nulupau, supjausčiau griežinėliais.
Kepimo formą išklojau sviestiniu popieriumi, supyliau 1/3 tešlos. Ant viršaus sudėjau 1/2 obuolių, užbėžiau cinamono, užpyliau teškos, vėl sudėjau likusius obuolius, užpyliau tešlos.
Jeigu norisi - papildomai padekoruojame obuoliuku viršų.
Pašoviau į 180C orkaitę 45min (medinio pagaliuko testas).
Už recepto inspiraciją ačiū „buk kietas su keto”.