Sveikuoliškesnė Nutella! Super easy – prireiks vos kelių ingredientų.
Bet pradėkime nuo smagaių faktų – pirmoji šokolado plytelė buvo gaminta Anglijoje, o šį „išradimą” sugalvojusi įmonė iki šiol sėkmingai gyvuoja. Iki tol jis buvo vartojamas kaip gėrimas. J. S. Fry & Sons, Ltd.
Pirmasis šokoladas kietuoju pavidalu buvo sukurtas 1847m., nors plačiai įvairių skonių šokolado plytelėm ir tepamu šokolado kremu imta prekiauti tik 1866m. Ilgą laiką įmonė vienaip ar kitaip buvo valdoma šeimos, vaikų, anūkų, bet 1919 prisijungė prie žymiuosius Cardurys’ šokoladus gaminančios British Cocoa and Chocolate Company.
ISTORIJOS PAMOKĖLĖ BAIGTA
Grįžkime prie mano šokoladinio kremo. Visai neseniai atradau riešutai jums. Ir jie man rodos ilgam taps riešutais man. Tai aš iš to džiaugsmo nepasikuklinus po kilogramėlį visokių rušių riešutų sviesto.. Taigi lazdynų riešutų sviestas turi specifinį skonį, todėl ilgai negalvojus sumąsčiau, kad jam verta atgimti Nutella.
Labai svarbu prieš tai gerai sumalti saldiklį, kitaip tarp dantu čiažės kristalai. Arba galima naudoti kitokį saldiklį, kad ir medų.
Aš esu tinginė kalbant apie naminius riešutų sviestus. Esu darius, žinau principą, bet tingiu plaut, laužyt kombainus, malt, skrudint, plauti viską.. Kažkaip šiuo atveju sąžinė negraužia naudojant pirktinį. Svarbu paskaityti sudėtį, ji turi būti 100% iš riešutų.
Jeigu visgi nusprestumei gamintis namuose lazdynų riešutų sviestą, štai neblogas video (žiūrėki iki 2 minutės, po to jau jis ten machinuoja kažką tai per daug).
Kai jau riešutų sviestą turite, viskas išties paprasta. Kaip ir minėjau, galite dėt į vidų norimą saldiklį, o tada jau viso kito eilė. Išmaišome ir skanaujam.
Beje, nepakenks šlakelis vanilės aromato.
Mums prireiks
Ksilitolis, 3 vš
Lazdynų riešutų sviestas, 6 vš
Kokosų aliejus, 6 vš
Kakava, 3 dosnūs vš
Kakavos sviestas, apie 3 vš
Geras druskos žiubsnis
Viskas labai paprasta
Pradžioj sumaliau ksilitolį iki miltų, taip tekstūra bus vientisesnė. Tada dėjau likusius ingredientus ir gerai sublendinau.
Viskas.
Tiesa, ingredientų proporcijas gali drąsiai reguliuotis pagal savo nuotaiką🌿