Šį tortą „kepiau” (tiksliau lipdžiau) savo 29-ajam. Nors šiandien jau perkopiau savo 30- ties antrosios pusės slenkstį, manau vis tiek verta sugrįžti prie šio recepto. Jis nepelnytai buvo dingęs iš eterio per didįjį blogo kraustymąsį.
Kas patiko:
1. SPALVA! Oh ta ponių, amžinai skrajojančių vaivorykšte, spalva…
2. Skonis. Skonis yra subjektyvus reikalas, bet jeigu jums patinka raw reikalai, tikrai nenuvils ir šis. 3. Smalsumas. O kaip įdomu buvo visavalgiam paknibinėti šį desertą! Aišku, buvo tokių, kas paskandino juos Haagen Dazs…
Ką čia slėpsi, brolau!
Bet prijaučiantiems sveikuoliams patiko. Andriaus iš vis nuo jo negalima buvo atplėšti.
4. Dekoras. Šerkšnu apsitraukusios šaldytos uogos privertė išsitraukti telefonus. Bet puikiai tiks liofilizuotos ar šviežios uogos. Ypač kai artėja jų sezonas. Taip pat drąsiai puoškite jį gėlių žiedais ar prieskoninių žolelių lapeliais (mėtos, čiobrelis, raudonėlis), sėklom ir riešutais.
Kas nepatiko:
1. Labai iš anksto pasigaminti nepavyks, nes pastovėjęs šaldytuve prapranda šviežumo išvaizda. Nors iš vakaro ruošti drąsiai galite.
2. Na ir kaip visada – po darbo su burokėliais, tenka griebti chemiją..
Mums prireiks
Pagrindui:
Datulės | 180g (3/4 st)
Graikiški riešutai | 150g (1st)
Figos džiovintos | 70g (1/4st)
Cinamonas | 1 aš
Druska | žiubsnelis
Kremui:
Anakardžių riešutai | 400g (2st)
Burokėlis | 1vnt (170g)
Agavų ar klevų sirupas | 4vš
Kokosų sviestas | 5vš
Laimo ar pusės citrinos sultys ir tarkuota žievelė
Torto dekorui:
Tiks šaldytos, liofilizuotos ar šviežios uogos. Taip pat drąsiai puoškite jį gėlių žiedais ar prieskoninių žolelių lapeliais (mėtos, čiobrelis, raudonėlis), sėklom ir riešutais.
Viskas labai paprasta
Iš anksto pasiruošiame anakardžius: nusiplaunam ir užpilame vandeniu Paliekam bent 2 val.
Pasiruošiam pagrindą: riešutus, datules ir figas nuplauname. Datules nukaulinam, nulupam žieveles (ilgiau palaikius vandeny bus paprasčiau).
Visus padui skirtus ingredientus sutrinam iki vientisos masės.
Pasidedame torto formą ant sviestinio popieriaus, apvedam pieštuku ir išsikerpam. Pasitiesiam ant formos dugno ir sukrečiam pagrindo masę. Išlyginam ir pasidedame į šaldytuvą.
Pereinam prie kremo: burokėlį nuplaunam, nulupam, supjaustom į kelias dalis. Sutrinam su, anakardžiais, kokoso sviestu ir sirupu iki vientisos masės.
Sukrečiam ant pagrindo, išlyginam ir dedame bent keliom valandom į šaldytuvą.
Pastabos
Saldumą ir rūgįtumą galite pasireguliuoti patys Naudojau 10cm skersmens apvalią formą ST - stiklinės trumpinys VŠ - valgomi šaukštai Vietoj sirupo galite naudoti medų ar ktiokį mėgstamą saldiklį.