Kažkada mėginome pasigaminti ledų su naminiu ledų gaminimo aparatėliu. Užknisantis reikalas, kurio greitai atsisakėme.
Visgi aš dievinu naminius ledus ant pagaliuko – pamakalavai, šnai į kamerą ir vsio. O vietos improvizaaacijai.. Juos faina tiek gaminti, tiek skanauti. Plius tai super paprastas būdas palepinti vaikus gardžiu ir sveiku skanėstu. Sakot jokie čia ledai – vaikų neapgausi?.. Cha!
Maniškė trimetė visą žiemą kirto pas močiutes trintas šaldytas braškes kaip ledus. Viskas priklauso nuo pateikimo ;)
Mums prireiks
Maskarponės sūris | 4vš (itališkas)
Graikiškas jogurtas | 4vš (ožkos)
Persikai | 3-4 (tiks ir kitokie minkšti vaisiai ar uogos)
Keli šaukštai saldiklio (naudojau ksilitolį)
Keli šaukštai saldiklio (naudojau ksilitolį)
Viskas labai paprasta
2 persikus nulupam, sutrinam su maskarpone ir jogurtu iki vientisos masės.
Kietesnį persiką supjaustome kubeliais (arba riekelėm) ir keptuvėje apkepame kelias minutes su ksilitoliu, kol jis ims karamelizuotis.
Pusę keptų persikų masės sumaišome su maskarponės-jogurto kremu ir šiek tiek pasiliekam sluoksniavimui.
Į ledų formeles dedame persikų, kremo, vėl persikų. Įsmeigiam pagaliukus ir užšaldome.
Pastabos
Galite naudoti vien jogurtą arba vien maskarponę, visgi abiejų derinis sudaro neblogą konsistenciją.