Pažersiu šiek tiek linkėjimų iš vasaros. Šiuos gaminau atostogų Jūrmaloje metu.
Per jas mane taip patraukė ant kepinių! Batatų keksiukai, tinginys, krekeriai, sviestiniai, šokoladiniai, migdoliniai sausainiai, kokosų orinukai, o biskočius išvis kepiau tris kartus🙈🙈
Kai ką padeginau, kai ko nedakepiau, bet aij vis tiek buvo labai gerai – juk naminiai kepiniai – geriausi.
Viskas su daug BE, bet niekam skonio netrūksto. Tiek prieksperimentavau ir taip knietėjo viskuom pasidalinti.. tik grįžau namo ir čia darbai reikalai išpustė saldžias atostogų akimirkas iš atminties. Bet juk desertam niekada nėra per vėlu, ane?;)
Pradėkim nuo Biskočių. Jeigu norisi, pavadinki juos kantučiais – nesuklysi.
Mums prireiks
Ingredientai:
MIGDOLŲ MILTAI | 120g
MĖGSTAMI RIEŠUTAI | 70g
ERITRITOLIS/KSILITOLIS | ar kitoks saldumas 40g
KEPIMO MILTELIAI | nubrauktas 1 a.š.
DRUSKYTĖ | žiupsnis
CINAMONAS | žiupsnis
KIAUŠINIS
VANILĖS ESENCIJA | jeigu norisi
Viskas labai paprasta
Lengvai išplakiau kiaušinį su vanile.
Giliame dubenyje sumaišiau visus likusius ingredientus.
Supyliau kiaušinio masę, išminkiau tešlą ir suformavau pailgą "dešrą" tiesiai ant skardos su sviestiniu popieriumi.
Pašaukime į 175°C orkaitę 25-30 minutėms, kol įgaus auksinį atspalvį.
Pilnai atvėsinau (labai patogu palikti per naktį ir tęsti ryte).
Aštriu peiliu ir greitais judesiais supjaustau į 1-1,5 cm pločio džiūvėsius.
Suguldžiau ir vėl kepiau 175°C orkaitėje 12-15 minučių.
Ragaujame tik visiškai atvėsusius - tada jie sutvirtės ir taps traškūs.
Laikome sandariame inde.