Šiuo migdolinius sausainius pirmą kartą gaminau prieš pusmetį, bet tada kažkaip netyčia visus šeima sukirto neleidus man papozuoti. Na o po to kaip visad – sausainius kepti daug sunkiau prisiruošti nei pyragus. Iškepi, kramsnoji ir galvoji – kodėl jų negaminu dažniau?
Nu žodžiu, užburtas ratas😅😅
Visgi paskutinį kartą ne tik nufotografavau, bet ir susukau trumpą video, kaip gaminau šiuos sausainiukus.
Beje, jeigu norėtumei juos paversti draugiškus Paleo – išimki kiaušinį, pamažinki sviesto 20g, o birų cukrų užkeiski sirupu, tarkim kokosų. Masė turėtų būti pakankamai lipni, kad pavyktų sukonstruoti sausainiukus.
Mums prireiks
SAUSAINIUI:
Migdolų miltai | 120g
Kokosų aliejus (tirpintas) | 4vš (arba sviestas)
Kiaušinis
Saldumas | 2vš (birus, o jeigu norėsi naudoti sirupą, patarimai viršuje)
Vanilės esencija | keli lašai
Druska | žiupsnis
ĮDARUI:
Riešutų sviestas | 7aš
GLAISTUI:
Šokoladas | 120g smulkinto
Kokosų aliejus | 2vš
Viskas labai paprasta
Sumaišiau visus sausainio ingredientus, suformavau rutuliukus, juos suplojau viduje padarydama griovelį.
Kepiau 175C orkaitėje apie 15 min, kol įgavo lengvą įdegį.
Pilnai atvėsinau ir į kiekvieną griovelį įdėjau riešutų sviesto. Dėjau į šaldytuvą 15 min atvėsti.
Karšto vandens garų vonelėje ištirpinau šokoladą (gali naudot mikrobangę), dėjau po vieną sausainį iš abiejų pusių, po to kai visas sausainis pasidengė šokoladu - išrikiavau ant sviestiniu popieriumi išklotos formos ir įdėjau atgal į šaldytuvą dar 15min.
Pastabos
Jeigu labai skubi - sausainius vėsinki ne šaldytuve, o šaldymo kameroje. Kokosų aliejų į šokoladą dedu dėl to, kad jis jam neleidžia visiškai sustingti, išlaiko malonų kandimą. Visgi kambario temperatūroje šokoladas lengviau tirpsta. Paruoštus sausainius rekomenduoju laikyti šaldytuve.