O buvo taip: Sekmadienis, 2019 gruodis. Redaguoju sau kūčiuku nuotraukas. Skambutis.
Ar galėtum pagelbėti?
Kokia tema?
Laukiam Kalėdų..
Kūčiukai be miltų tiks?
Ok.
Taip akimirksniu vieno sekmadienio planas modifikavosi aš, mano firminės midijos, planuotas apelsininių dekoracijų gamybos vakaras ir kūčiukai vėl atsidūrėme TV3 televizijoje. Išties džiaugiuos likimui už žmones, kuriuos sutinku kelyje. Ir mano meilę spontanškiem sprendimam. Tad labai kviečiu pažiūrėti visą laidą, kurios, gėda prisipažinti, pati neprisiverčiu pažiūrėti🙈
Juokingiausia, kad įkvėptas šių kūčiukų ekspreso, Andrius užsimanė dar šiemet papildyti Biržų duonos Be gliuteno liniją jais. Toks last minute dėl kurio mano technologių komandai truputėlį teko pastresuoti🙈 Ok, ne truputėlį, nes kepykloje paleisti naują gaminį ne tas pats kaip prasikepti namuose. Ir net ne tas pats kas iškepti jį televizijoje. Toli gražu. Tai per kelias dienas viskas jau taip buvo užkurta, kad net aš pradėjau kurti lipdukų dizainus.. tačiau sveikas protas laiku pabeldė į tas mūsų kaip reikalas pavažiavusias… fantazijas.. ;) ir nusprendėm nemest kelio dėl takelio, o kitais metais viską pasileisti tvarkingai.
Receptas patikslintas 2019.12.23
Mums prireiks
Kiaušinis | 1vnt
Migdolų miltai | 200 g
GHI ar kokosų sviestas | 2 v.š.
Žiupsnis druskos
Aguonos | 2 v.š. (žinau žinau - noris daugiau, tačiau nepersistenkite)
Jeigu norisi saldžiau:
Kokosų ar klevų sirupas, ar kitoks mėgiamas saldumas | 1 a.š.
Viskas labai paprasta
Lengvai išplakiau kiaušinį.
Visus ingredientus sumaišiau, išminkiau, kol gavos vientisa masė (jei naudojate GHI - ištirinkite prieš tai).
Masę padalinau į delne telpančius rutulius, juos sukau tarp delnų į dešreles ir dėjau į šaldytuvą valandėlei (šaldymo kamera pagreitins procesą dvigubai). Iškart įspėsiu, jog tešla nėra pati maloniausia - tad svarbu formuoti po truputį, labai padėjo, kai pasitiersiau maistinę plėvelę ir ridenau per ją bei jos pagaklba formavau "dešreles".
Kai tešla atvėsta, tampa kieta ir lengvai pjaustoma. Peiliu sukapojau kūčiukus maždaug cm ilgio gabaliukais.
Juos dėjau ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
170C orkaitėje kepiau 12-15 minutes, kol įgavo auksinį atspalvį.
Stebim, kad nesudegtų. Skanaujam visiškai atvėsusius, kai jie sutvirtės.
Už įkvėpimą ačiū https://mitybologija.lt 🎈