Jau žinote, kad midijos yra visiškai mano GO TO ingredientas įvairiom progom. Šįkart dar vienas receptas, gana panašus į šias orkaitėje – griliuje keptas midijas. Tik šios midijos labiau kaip užkandis, nėra tokios „šlapios”, tad tiks ir kaip fingerfoodui.
O jei visgi turi, ką pamirkyti, tai kviečiu rinktis midijas, kur daug padažo pavyzdžiui MIDIJOS ŠAMPANO PADAŽE, ĮKALUSIOS MIDIJOS SIDRO PADAŽE, Midijos alaus ir pomidorų padaže, Midijos su kokosų pienu, KEPTOS MIDIJOS | ANT GRILIAUS ARBA ORKAITĖJE.
Midijas dažniausiai renkuosi šaldytas, o šis receptas su šviežiomis nelabai ir pavyktų, bet puikiai pavyktų naudojant žaliąsias vieno kiauto midijas. Net rekomenduočiau, jeigu organizuoji vakarėlį ar draugų susibūrimą. Yra dar labai fainas japoniškas midijų „fingerfood” receptas: mussels dynamite. Iš tiesų, tai buvo mano vienas pirmųjų receptų, kuriuos publikavau viešumoje, o dabar žiūriu net nėra jo mano bloge :))
Mums prireiks
1 kg šaldytų midijų
apie 70-100 ml alyvuogių aliejaus arba tirpinto sviesto
4-6 skiltelės česnako
Šviežios kalendros (geros 2 saujos)
Keli šlakeliai žuvų padažo
Citrina
Viskas labai paprasta
Midijas atitirpinau, nuo atsivėrusių geldelių nuėmiau puseles. Sudėjau į skardą.
Blenderyje sutryniau česnaką, alyvuogių aliejų, žoleles, žuvų padažą. Turi gautis košelė. Po 1/4 šaukštelio dėjau ant kiekvienos atisvėrusios midijos likučius "pabarsčiau" ant likusių. Apšlaksčiau citrinos sultim, papildomai šiek tiek alyvuogių aliejumi.
Kepiau 200C orkaitėje 15-20 min, kol apskrudo.
Skanaus!