Atostogų nuotaikom vis dar gyvenantis rudens brizas maloniai kutena rugsėjui padukus.
Midijos (šaldytos) | 1kg Midijas paliekam valandą atitirpti, praplėšiam pakuotę ir praplaunam po šiltu vandeniu. Nesvarbu, kad kai kurios dar sušalusios. Padedame jas į šoną. Jeigu turite žuvų padažo, būtinai šliūkštelėkite jo ant kepamų česnakų prieš pilant vyną.
Ieškodami naujų skonių, atsisakykite tom yum, vyną keiskite alumi, o kokosų pieną grietinėle. Štai ir du receptai viename :)Mums prireiks
Svogūnas
Česnakas | kelios skiltelės
Balto vyno | 1 stiklinė
Sultinio kubelis
Tom Kha arba Tom Yum pasta | 1 pakelis arba valgomas šaukštas
Kokosų pienas | skardinė
Šviežios prieskoninės žolelėsViskas labai paprasta
Svogūną ir česnaką smulkiai papjaustom. Puode apkepkam svogūną 3-4min.
Įdedame smulkintą česnaką. Kepam dar 2 minutes.
Įpilame stiklinę vyno .
Įdedame pusę kubelio sultinio, išmaišome, kad ištirptų.
Palaukite, kol vynas užvirs, įdedam pakelį Tom Kha arba Tom Yum pastos, išmaišome.
Midijas dar kartą praplauname ir sudedame į puodą. Uždengiame dangčiu ir paliekame 3 minutes troškintis ant nedidelės ugnies.
Atidarome, išmaišome, įpilame kokosų pieno, vėl išmaišom.
Paragaujam, ar skanus padažas. Galima papildomai išspausti citrinos ar laimo sulčių, įpilti dar vyno arba vandens.
Uždengiame puodą, palaukiam minutę, kol skystis užvirs, švelniai pakratom uždengtą puodą-padažas išsimaišys.
Valgom pabarste šviežiom prieskoninėm žolelėm!Pastabos
2 komentarai
nerealiai skanu ir svarbiausia greit
Džiaugiuosi, jog patiko! Būtinai išmėginki naujausią receptą su alumi ir pomidorais – dar greičiau :))