Aš be galo mėgstu midijas. Jas gaminu itin dažnai. Taip dažnai, kad man jos jau tapo kasdieniu buitiniu maistu. Matyt, todėl nekeliu ir daug midijų receptų. Tai metas pasitaisyti.
Mums prireiks
Midijos | 1kg, naudojau šaldytas
Česnakas | 3-4 skiltelės
Svogūnas | kuo švelnesnis, bet galima ir išvis naudoti
Sausas obuolių sidras | 2 stiklinės
Čiobrelio sauja | tiks džiovintas arba šviežias
Cinamono lazdelė
Pankolio arba kumino sėklos | arbatinis šaukštelis
Kokosų kremas arba grietinėlė | 1/2 - 1 stiklinė
Sultinio kubelis | 1/3
Druska ir pipirai pagal nuotaiką
Sviestas ar aliejus kepimui
Nebūtina, bet labai gardu truputėlis muskato bei pusė apelsino.
Viskas labai paprasta
Svieste apkepu smulkintą svogūną, tada dedu peiliu sutraiškytus česnakus.
Beriu kumino ar pankolio sėklas, išmaišau ir kepinu minutėlę, kol pasklinda aromatas
Dedu cinamono lazdelę, čiobrelį, galima dar žiupsnelį muskato įdėti.
Pilu sidrą. Jei naudoju apelsiną - dabar metas patarkuoti žievelę ir išspausti sultis. Patrupinu 1/3 sultinio kubelio, galite nenaudoti, man tiesiog patinka nesukt galvos dėl papildomų prieskonių. Luktelim, kol užvirs, sumažiname kaitrą ir patroškiname kelias minutes (neturi virti, lengvai burbuliuoti).
Pilu grietinėlės ar kokosų kremo. Kiekį reguoliuokit pagal norimą konsistenciją (būtinai ragaukite viso proceso metu - sultinys midijose yra esmė).
Sudedu atitirpintas ir gerai po tekančiu vandeniu praplautas midijas. Uždengiu puodą ir palieku troškintis ant silpnos kaitros 5-7min.
Viskas :)
Pastabos
Mums midijos skaniausios su orkaitėje keptom saldžiosiom bulvėm :) Tiesa, sultinio kubelį galima keisti naminiu sultiniu arba mėgstamais prieskoniais, o aš kubelį naudoju, nes taip gauni ryškesnį skonį per trumpą laiką.