Žinau!! Menkių kepenėlės kaip kokie šprotai ar mėsos konservai. Mamos jas gamina progom. Mano mama, iš tiesų man ir priminė apie šį produktą – kažkur išskaitė, kad menkių kepenėlės vienas top gaminių, kuriuos reikia vartoti karantino metu, norint sukovoti su korona.
Mano mamos tradicinis: smulkinti svogūnai, menkių kepenėlės ir smulkintas kietai virtas kiaušinis. Toks marmalas – užtepėlė. Bet labai skanu.
Mano menkių kepenėlių užkandis – kiek modernesnė marmalo versija :))
Šiaip mum labai patiko – valgėme su salotų lapų laiveliais ir krevečių krekeriais. Manau bus tobula ant pačirškintos ir česnaku įtrintos ruginės duonytės..
Mums prireiks
Menkių kepenėlės | du indeliai (natūralios, be jokių priedų)
Avokadas | didelsi ir sunokęs
Sūdytos pistacijos | sauja
Žaliosios citrinos sultys
Švieži žalumynai | kalendra, petražolės, bazilikai
Nebūtina | kietai virti putpelių kiaušiniai
Druska, pipirai
Viskas labai paprasta
Į atskirą indą nuvarvinau aliejų nuo menkių kepenėlių.
Sudėjau kepenėlesį dubenį ir sutryniau šakute.
Sumaišiau su smulkintu avokadu, išspaudžiau laimą.
Bėriau dosnią saują smulkintų žalumynų ir traiškytų pistacijų. Jeigu naudojam kiaušinius - juos irgi įmaišome (prieš tai supjaustyk į ketvirčius).
Tada įpyliau kelis šaukštus aliejaus nuo menkių, bėriau druskos ir pipirų ir išmaišiau paskutinį kartą.