Pirmą kartą mėlynių šaltsriubės – aka gazpacho ragavau pas FoodIdeas (beje, Biržų duonos krautuvėse ir Sucré galite jų įsigyti, bet geriau pasigaminti. Ypač kai receptas toooooks paprastas).
Tada labai mane sužavėjo netikėta idėja panaudoti mėlynes nesaldžiai.
Po kurio laiko ieškojau šaltsriubės recepto, kuris tiktų mano mitybai #belektinų. Ir nebūtų desertinis variantas, kaip šį mano vaikystės sriuba. Ir prisiminiau, kad šaldiklyje dar yra praėjusio sezono mėlynių, kurias noriu sunaudot iki naujo derliaus. Ir savo nuostabųjį Blendtec blenderiuką esu nepelnytai primiršus. Et voilá!
MĖLYNIŲ GAZPACHO!
Taip taip, gerai perskaitei! M Ė L Y N I Ų !
☝️Nors atrodo kaip smūtis, tai sriuba! Ir skonis sriubiškas😀
Pati nustebau, kokio skanumo ir paprastumo šis receptas👯♀️
Mano tikslas buvo sugalvot, kur sunaudoti šaldytas🫐 iki naujo sezono pradžios, visgi čia puikiai tiks šviežios (sezonas jau sirpsta!) arba šilauogės.
Susispylus į gertuvę ar indelį nuo geriamo jogurto, labai patogu įsimest į rankinuką ir išgerti darbe, kelyje ar prie jūros🧜♀️
Mano instagrame yra šio recepto video full versiją, užsuki ir palaikyki, jeigu patiko🤍! Be to, su instagramo publika receptais ir už kadro akimirkomis dažniausiai pasidalinu žymiai anksčiau nei tai atsiranda bloge.
Be to, kviečiu pasiskaitinėti mano patarimus, kaip žiemi ruošti mėlynes.
Na ir dar keli mano receptai, kaip į kasdienę mitybą iterpti mėlynes:
– TOBULIAUSI JOGURTINIAI LEDAI
– SALDI VAIKYSTĖS ŠALSRIUBĖ
– SKANIAUSI KETO KEKSIUKAI SU MĖLYNĖMIS
– BALTATŲ (SALDŽIŲ BULVIŲ) RIEKELĖS SU MASKARPONE IR MĖLYNĖM
– KEPTO OŽKOS SŪRIO SALOTOS
MĖLYNIŲ GAZPACHO | RECEPTAS
(pagaliau😅)
Mums prireiks
Mėlynės | 300 g (naudojau vos atitirpusias)
Agurkas | 1 ilgavaisis
Mėlynas svogūnas | pusė vid.
Avokadas | nedidukas
Kalendros | nekuklus pundelis
Mėta | keletas lapelių
Actas | vyno, 4-6 vš
Alyvuogių aliejus | 1/3 stiklinės
Druska, pipirai
Viskas labai paprasta
Svogūną supjausčiau iš užpyliau geram pusvalandžiui šaltu vandeniu. Tai nuims ekstra aitrumą.
Agurką nulupau ir išpjoviau šerdį (kitaip tariant nulektininau😀)
👩🍳Visus ingredientus sumečiau į savo fainuolį Blendtec blenderį, sutryniau iki vientisos konsistencijos (Blendtec turi tyrsriubės funkciją). Galima praskiesti šaltu vandeniu iki norimo tirštumo. Skanauki gerai atvėsinus, ojeigu norisi iškart, rekomenduočiau prieš trinant įmesti ledukų.
☝️Nepamirški išisaugoti recepčiuko mėlynių sezonui!
Receptas sukurtas drauge su @Blendteclietuva #reklama