Marinuotos midijos – kosmiškai skanus ir paprastai gaminamas užkandis vasaros piknikams! ŠIOS VASAROS MUST TRY RECEPTAS😍 Jas galima valgyti pirštais kaip vynuoges, užmesti ant krekerio, dėti į salotas – žodžiu belenkaip skanu. Mes tiesiog kabliavom tiesiai į burną – dingo AKIMIRKSNIU.
Kaip praėjusią vasarą visi tiesiog išsikraustė iš proto dėl mano grilinamų midijų recepto, taip tikiu pamilsite ir šias marinuotas skanuoles. Atsargiai! Sukelia priklausomybę ;) p.s. labai jau niežti rankos išmėginti ir kitas jūros gėrybes 🧚♀️
Iš tiesų, mano pačios pirmos gyvenime ragautos midijos – pomidorų padaže marinuotos midijos ant keptos česnakinės duonos skrebučio. Tuo metu buvau kokių 9-ių ir ragavau užsimerkusi. Visi – ir suaugę ir vaikai – tuo metu jas ragavome užsimerkę – tokia vat buvo egzotika😅 Visgi tai buvo meilė nuo pirmo kąsnio😍
Dažnai susidurdavau su dilema, ką skanaus nuveikti su šaldytom lukštentom midijom.. Vis jų prisiperku, nes tipo kaina gera, „gal į kokį triškinį ar woką įmesiu”, bet niekur man jos nesuspindėdavo. Iki šio recepto!!!🤩
O pats marinuotų midijų receptas irgi mega turbo paprastas, štai👇
Mums prireiks
Pakelis šaldytų lukštentų midijų
Alyvuogių aliejus
Actas arba citrina (arba abu)
Kokosų aminos (arba visavalgiai gali užkeisti soja + cukrumi)
Česnakas
Druska, pipirai
Žalumynai (naudojau kalendras)
(nerašau proporcijų nes viskas iš akies - pagal skonį)
Viskas labai paprasta
- Midijas atitirpinau, dėjau į keptuvę ir maišydama patušinau kelias minutes. Palikau vėsti.
☝️Neperkepk, kad nesukietėtų.
2. Į stiklainį supili 1/3 alyvuogių aliejaus, 1/3 acto ar citrinos, 1/3 kokosų aminos (man patinka tokios proporcijos, bet darykis, kad skanu būtų tau). Tada išspaudžiau česnaką, paprieskoniavau ir sudėjau midijas. Svarbu, kad jos būtų apsemtos.
3. Palieki bent keliom valandom, o geriau per naktį marinuotis. Mes valgėm po 3 dienų - vis dar puikaus skonio. Prieskonines žoleles galima dėti iš karto, jei naudoji džiovintas ar liofilizuotas, jei šviežias - beri ir išmaišai prieš pateikimą.
Mėgsti midijas? Ir aš! Štai dar keletas idėjų vasarai su midijomis:
BURGERIS SU MIDIJOMIS
MIDIJOS ŠAMPANO PADAŽE
KEPTOS MIDIJOS | ANT GRILIAUS ARBA ORKAITĖJE
Midijos alaus ir pomidorų padaže
ĮKALUSIOS MIDIJOS SIDRO PADAŽE
Midijos su kokosų pienu