Makaronai be miltų. Be gliuteno gal nieko jau ir nenustebintų, bet be jokių miltų? Taip tai įmanoma ir labai paprastas, gardus rezultatas.
Ši tešla taip pat puikiai tiks ravioliam gaminti.
Andrius pirmąjį kartą valgydamas vis klausinėjo, ar tikrai nėra ten kvietinių miltų. Nika, mūsų miltinukė, irgi neatskyrė jų nuo tikrųjų.
Receptas, ingredientai, formavimas – be galo paprasti. Aš naudoju tapijokos krakmolą, nes kitokio savo racione nevartojame, tačiau jį drąsiai galima keisti kukurūzų ar bulvių. Nemėginau, bet turėtų pavykti. Apie tai, kuom keisti tapijokų krakmolą, daugiau pasakoju šiame recepte.
O jeigu visgi norite įsigyti tapijokų krakmolą, už racionalią kainą jo galima užsisakyti pas TeisingusKepinius.
Ingredientai: keli kiaušiniai, migdolų miltai, tapijokų krakmolas, druska ir aliejus (pilsim į vandenį verdant).
Miltus sumaišome tarpusavyje, beriame šiek tiek druskos
Įmušam kiaušinius
Suminkom
Tešla atrodo štai taip
Atgnybiam dalį tešlos. Pasimiltuojam tapijoka ir kočiojam
Stenkitės pjaustyti vieno dydžio juostelėm. Man sunkiai sekas haha
Virkite juos iš karto, o likusius galima dėti į šaldytuvą (apiberkite tapijoka). Taipogi galima išsidžiovinti. Viskas, užteks pliurpti, eime gaminti.
Mums prireiks
Migdolų miltai | 140g
Tapijokos krakmolas | 140g ir papildomai formavimui
Kiaušiniai | 2vnt
Žiubsnis druskos
Šlakelis aliejaus (virimui)
Viskas labai paprasta
Sumaišome miltus, beriame druskos.
Įmušam du kiaušinius.
Išminkome rankomis tešlą, suformuojam kamuoliuką.
Atgnybiam 1/3 ar 1/4.
Išmiltuojame pairšių ir kočėlą tapijoka. Iškočiojame 1-2mm aukščio blyną. Supjaustome kiek įmanoma vienodesnėm juostelėm.
Pilame aliejaus į verdantį vandenį. Dedame makaronus ir verdame 1.5 - 2min.
Pastabos
Jeigu planuojate papildomai valgyti su padažu - pirma pasigaminkite padažą. Virkite apie 1-1.5 min. Dėkite į keptuvę makaronus, išmaišykite. Mano mėgiamas receptas: keptuvėje apkepu česnaką, svogūną, sudedu krevetes (apiberiu pipirais, išspaudžiu laimą), įpilu kokosų pieno. Leidžiu kelias min pasitroškinti.