Mintį derinti lašišą su krienais pasigavau studijuodama Britanijoje. Kaip ir daugumos studentų, gyvenimas buvo kuklesnis, tad shoppintis eidavau į Lidl. Na Anglijoje prieš 10 metų Lidl tai ne Lietuvoje. Bet kartais leisdavau sau pasilepinti lašiša ir ji būdavo su padažo pakeliu: arba kreminiai krienai, arba garstyčių-medaus.
Abu padažai išties fantastiškai draugauja su lašiša, tad ne retai naudoju ir namuose pateikiant žuvį.
Ar tiks rūkyta? Žinoma! Man tiesiog s8dyta patinka labiau. Taip pat galite naudoti padažą prie keptos lašišos.
Kreminį sūrelį keiskite jogurtu arba majonezu, o krienų kiekį reguliuokite pagal save. Aš mėgstu, kaip „kickina” į nosį ;)
Neišsigąskite recepte žodžio garšvos. Tai didis mano šių metų atradimas! Jų prisiskabome pakrantėje prie mūsų namų. Čia daugiau įdomios info apie garšvas.
Mums prireiks
Sūdyta lašiša | pakelis
Švieži žalumynai | naudojau špinatus ir sode prisiskabiau garšvų
Padažui:
Tepamas varškės sūrelis | 1vš (naudojau ožkos)
Vanduo | 1vš
Krienai | 1vš (balti)
Pateikimui:
Lukštentos kanapių sėklos
Alyvuogių aliejus
Pipirai, druska
Viskas labai paprasta
Lėkštėj išdeliojame žalumynus.
Išrikiuojame plonai pjaustytą lašišą.
Sumaišom visus padažo ingredientus ir apšlakstom lašišą.
Apšlakstome aliejumi, apiberiam sėklomis, pipirais, druska.