Mums prireiks
4 lašišos kepsneliai
1 a.š. prieskonių žuviai arba druskos, pipirų, džiovintų petražolių
Apelsinai 2 vnt
1 skardinė kokosų pieno (400ml)
2 v.š. sojos padažo
2 v.š. smulkinto imbiero
3 skiltelės smulkinto česnako
1 laimo sultys (apie 2 vš)
1 a.š. ciberžolės
1 v.š. žuvų padažo (galima keisti žiubsniu druskos)
Aitrioji paprika – jeigu mėstate aitriau
Aliejaus ar sviesto kepimui.
Apelsinos riekelių, kalendrų, bazilikų juodų pipirų pateikimui
Viskas labai paprasta
Lašišą įtriname druska ir pipirais, prieskoninėm žolelėm.
Vieną apelsiną supjaustom riekelėm, kito odelę nutrakuojame ir išspaudžiame sultis.
Keptuvėje apkepame česnaką, kol suminkštės, dedame imbierą, apesninus, išmaišome.
Dedame riekelėm pjaustitą čilį, sojos padažą, laimo sultis, apelsino žievelę, žuvų padažą, pilame kokosų pieną. Jeigu mėgstate sodresnį skonį, galite patrupinti 1/4 daržovių sultinio kubelio.
Tik pasirodžius pirmiesiem virimo požymiam, sumažiname kaitrą iki vidutinės-silpnos ir maišant troškiname apie 5min.
Dedame lašišą, sumažiname kaitrą iki silpnos ir troškiname apie 6-7 minutes, kol lašišą bus paruošta.
Papuošiame apelsino riekelėm, beriam smulkintus žalumynus ir juoduosius pipirus.
Pastabos
Žuvis bus paruošta, kai tik atsiras baltos putos lašišos paviršiuje. Tada iškart nuimame nuo kaitros keptuvę.