Žiauriai paprastai pagaminami lietiniai iš 2 indredientų. Net juokinga šį receptą kelti į blogą, bet pasidalinus gamybos reelsu sulaukiau tieeeeek jūsų susižavėjimo ir komplimentų šiem lietiniam, kad pagalvojau – jie privalo gyventi plačiau!
Taigi jums viso labo prireiks dviejų ingredientų:
MASKARPONĖS IR KIAUŠINIŲ!
Žinoma, papildomai galima skanininti druska, saldikliu. Bet esmės tai nekeičia: tik du ingredientai ir turi lietinius! Aš plakiau rankinine šluotele, tačiau puikiai gaunasi blenderyje. Mažiau vargo, daugiau plovimo. O gal ir ne :))
Beje, išmėginau ir vaflinėje-visai neblogai gavos, gal kiek per daug oriniai, tai vafliam kitą kartą dadėčiau kelis šaukštus migdolų miltų.
Be šįkart apie keptuvę, ne apie vaflinę.
Blynelius rekomenduoju kepti patepus keptuvės paviršių aliejumi. Stebuklo nesitikėki, čia blynai, tad pirmasis būtinai prisvils😛
Visada naudoju ekologiškus kiaušinius iš parduotuvės arba iš pažįstamų ūkininkų.
Apie kiaušinius, beje, labai išsamiai yra parašius Simona, savo tinklarašytije KETO KODAS, nuoroda čia.
Kas liečia maskarponę. Mes šiaip nevartojame karvės pieno produktų, nes suaugusiųjų organizme jie sukelia uždegiminius procesus. Karvės pieno produktus keičiu augaliniais arba ožkos, avies pieno produktais, kurie nepasižymi šiom savybėm.
Tačiau kartais, kai receptas reikalauja neužkeičiamo pieno produkto, tokio kaip maskarponė, renkuosi iš pietų šalių (Italija, Ispanija) kilusius produktus. Tokių šalių karvių piene didesnė tikimybė, jog nebus beta kazein grupės A1 baltymo, kuris sukelia netoleravimą.
Vėlgi, reikia atsargiai skaityti etiketes, nebūtinai produktas pagamintas iš itališko pieno, net jeigu ant pakuotės užrašyta „itališkas”. Žiūrėk prie sudėties ir net jeigu yra užrašas „kilmės šalis Italija”, neturi būti pažymėta, jog „pieno kilmė ES”. Tue story – lietuviškos įmonės eksportuoja pieną į Italiją ir ten iš jo gaminamos itališkos mocarelos, prieš keletą metų ir Italijos žiniasklaidoje buvo kilęs nekuklus skandalas.
MANO 2 INGREDIENTŲ LIETINIAI. Dėl skonio. Aš nedėjau papildomai nieko, nei druskos, nei ksilitolio, todėl joks skonis nedominavo ir jie man tarnavo labiau kaip pagrindas įdarui. Šiek tiek jaučiasi kiaušinis, na bet negali tikėtis, kad su dviem ingredientais jo nesijaus😅 Atsiliepimai tų, kas išbandė👇
Mums prireiks
Maskarponė | 3 vš su kaupu
Kiaušiniai | 3 vnt
Aliejus kepimui
Papildomai galima skaninti druska, saldinti saldikliu ksilitoliu
Viskas labai paprasta
Maskarponę išplakame su kiaušiniais iki vientisos masės.
Kepame ant vidutinės kaitros keptuvėje su šlakeliu aliejaus, kol abi pusės gražiai apkepa.
Aš valgiau su ikrais susukusi triubeles - nuostabu!