Man ši duona patinka savo paprastumu ir žinoma, skoniu. Tekstūra nėra itin puri ar korėta, bet nesu ir didi duonos technologė, man nepatinka ilgi procesai su kildinimais ir pan, daug smagiau tep lep sumakaluoji vienam puose ir kepi. Tad ieškantiem paprastumo ir pavargusiems nuo mano nuolat naudojamų migdolų miltų siūlau išmėginti šį kepinį.
Galima dėti daugiau saldumo ir įdėti kokio cinamono. Tada bus Keto kokosiniai cinamoninis pyragas :))
Na ir atsiprašau, kad sulėtėjau su receptais pastaruoju metu. Visai užsimėgavau savo vasara. Receptų nebekeliu – tik erzinu storiuose visokiais eksperimentais. Išties, nors laikotarpis gana turiningas, aš išmokau kiek daugiau atsipalaiduoti, nejausti įtampos ar perdėtos atsakomybės dėl dalykų, kurie… na gali kiek luktelėti. Tik va bėdele, pastebėjau į tuos mano poilsio langus vis magiškai įsiveržia įvairūs last minute projektai ir juos perpildo su kaupu.
Ties tuom dar teks padirbėti, bet man labai labai sunku pasakyti ne vis atsiveriantiem gyvenimo langam ;) Matyt, čia kaltas įgymtas marketingisto smalsumas. Bet grįžkime prie duonos. Receptą radau klajodama po internetines platybes, tik jame buvo visokių guaro dervų ir bereikalingų komplikacijų, todėl po keleto eksperimentų supaprastinau viską iki maximumo ir gavosi labai netgi geras rezultatas.
Šią duoną laikau šaldytuve, išimu valandėlė prieš valgymą arba riekeles pasišildau orkaitėje.
Mums prireiks
6 kiaušiniai (kamb temp)
80 ml kokosų aliejaus (tirpintas)
80 ml kokosų pieno (tiks bet koks skystis, pvz vanduo, migdolų pienas)
80 g kokosų miltų
80 g maltų linų sėmenų
1 aš saldumo (naudoju eritritolį)
1 aš su kaupu kepimo miltelių
1/2 aš druskos
Nebūtina, net paviršių galima apbarstyti sezamais, rupia druskas ar pan
Viskas labai paprasta
Dubenyje išmaišau drėgnuosius ingredientus (kiaušiniai, aliejus, pienas ar vanduo) iki vientisos masės.
Sumaišau tarpusavyje likusius sausus ingredientus ir sujungiu su kiaušinių mase.
Dedu į sviestiniu popieriumi išklotą duonos formelę.
Kepu 190C orkaitėje 40-45min (galima pasidaryti dantų krapštuko testą).
Tada palieku dar 20min pailsėti atviroje orkaitėje.
Išimu iš formos irleidžiu pilnai atvėsti, o tada skanaujam.
Idėja adaptuota iš SugarFreeMom