Nors pomidorai netinka mitybai be lektinų, nuvalius žievelę ir išėmus sėklas mes juos „nulektininam”. Keptų pomidorų užtepėlė skani, greitai paruošiama ir puikiai tiks kabliuoti šaukštu, mirkyti krekeriukus ar tepti ant sumuštinių.
Pomidorai Įpjauname kryžiuku ir muplikome pomidorus verdančiu vandeniu. Nulupame odeles, išimame sėklytes. Taip sumažinam lektinų kiekį. Susipjaustom pomidorus kąsnio dydžio kubeliais. Nuimame nuo kaitlentės ir leidžiame atvėsti. Tuo tarpu į 2-4 dalis supjaustome ančiuvius. Sumaišome su atvėsusiais pomidorais, pilame kelis šaukštus kokybiško alyvuogių aliejaus, beriame žiubsnį maltų pipirų. Išmaišome ir pateikiam. Beje, greta būtinai paduokite balzamiko acto arba kepintų sėklų/riešutų - jie puikiai čia tiks. Ančiuviai sūrūs, todėl rekomenduočiau papildomai druskos nedėti.
Mums prireiks
Alyvuogių aliejus
Ančiuviai
Džiovintos prieskoninės žolelės | bazilikai, raudonėlis, čiobrelis ar rozmarinas (tiks ir švieži)
Pipirai Viskas labai paprasta
Keptuvėje įkaitiname kelis šaukštus aliejaus, dedame pomidorus ir maišydami kepame iki 5 min. Jie turi sušilti, bet visiškai nesukristi - išlaikyti formą. Kažkur vidury kepimo įdedame smulkintų džiovintų provanso žolelių (rinkitės pagal savo skonį). Jeigu naudosite šviežius - juos dedame pačioje pabaigoje pomidoram atvėsus. Pastabos