Ne visai salotos, bet ne visai ir užtepėlė, bet kepti pomidorai su burrata – beprotiškai skanus reikalas. Naudoju mažus, saldesnius pomidoriukus (Kietaviškių žiemos derlius.. mmm), rozmariną (bet tikiu čiobrelis, raudonėlis, bazilikas čia irgi tobulai tiks), bent dvi česnako galvas – ar net daugiau – , ypač tyrą alyvuogių aliejų, kurį patys importuojame. Labai skanu tepti ant skrudintos duonelės. Puikiai tinka vakarienei ar vakarėliui.


Mums prireiks
Pomidoriukai | 500 g
Burratos sūris (vienas arba du rutuliukai)
Česnako galvos | 2 vnt
Alyvuogių aliejus
Prieksoniai, kuriuos turite: čiobrelis, rozmarinis, raudonėlis (šviežias ar džiovintas)
Bazilikas, jeigu turite
Druska ir pipirai
Viskas labai paprasta
Česnaką išlukštenam, sudedam į dubenuką, tinkamą orkaitei, užpilam alyvuogių alierjumi, kad apsemtų ir pašaunam į 190C orkaitę 20 min. Prieš tai uždengiu folija.
Tuo tarpu nuplaunam pomidoriukus ir sudedam į orkaitei tinkamą indą, paprieskoniuojam žolelėm, užpilame česnaku. Vėl pašaunam į orkaitę 15-20 min.
Išėmus iš orkaitės praskiriam pomidorus ir per vidurį paplėšom burratos sūrio, pagardinam druska ir pipirais.
Ypač skanu valgyti dedant ant keptos duonos skrebučių (aš naudoju Biržų duonos be glitimo klasikinę duoną, kuria apkepu karšto oro gruzdintuvėje).