🍬ir dar kavos pupelių saldainiukai 🍬
Pati nesitikėjau, kad bus taip gerai. Jeigu mėgsti sodraus, ryškaus skonio, lengvai paruošiamus porcijinius desertus – šis TOBULAS. Iš principo aš esu kepinių žmogus, retai „gogolius mogolius” makaluoju, nu bet blemba šitas toks geras! Teoriškai kūriau jį Valentino dienai, bet nusprendžiau, kad ir be jo vyras gražus. O Valentino diena ir taip puiki.
Tad sulapnojau savo, vyro porciją ir visus 4 eksperimentus 😅🙈
Iš tiesų, prieš savaitėlę gavau Kavos draugo iššūkį sukurti recepčiuką su kava. Nu negi kursiu Keto tiramisu, kai Biržų duonoje turime jį tobulą? ;)
Tai meditavau meditavau ir prisiminiau, kaip paauglystėje su panom buvome pamišusios dėl Statoilinės Moka kavos. Ypatingai ruošiantis 12 klasės egzaminams. Siurbiau jas non stop. Kadangi po 15 metų (eina ši.t kokia aš sena) vėl grįžau prie egzaminų ir atsiskaitymų, nusprendžiau atiduoti duoklę MOKAI.
Evoliucionavau aš, evoliucionavo ir gėrimas drauge 👯♀️
KELI KEY PATARIMAI, Į KURIUOS LABAI REKOMENDUOJU ATKREIPTI DĖMESĮ:
- RINKIS INTENSYVAUS SKONIO KAVĄ.
Pati buvau labai nustebinta tokio intensyvaus ir išraiškingo užpilamos kavos skonio, mane Kavos draugas pavaišino Caprissimo Fragrante. Aš dėjau 3 a.š. kavos ir užpyliau 150 ml. - ŽELATINĄ DĖK BRINKTI Į ATVĖSINTĄ, NUKOŠTĄ KAVĄ (apie vegan alternatyvą pasakoju recepte apačioje).
- JEIGU PALIKS TRUPUTIS KAVOS TIRŠČIŲ – NIEKO TOKIO. Man taip netgi skaniau – atsiranda šiek tiek įdomios tekstūros. Prašau atkreipti dėmesį į mano subiržietiškėjusius išsireiškimus😅
- ČIA TOBULAI TINTŲ MĖTA, TAD JEIGU TURI ŠVIEŽIOS AR ESENCIJOS – NEPASIKUKLINK.
- KAD GAUTI REIKIAMĄ TEKSTŪRĄ, BENT 50% NAUDOJAMO PIENO TURI BŪTI RIEBI. TAI GALI BŪTI GRIETINĖLĖ, KOKOSŲ KOREMAS. Kita dalis gali būti tas pats kokosų kremas arba augalinis pienas.
- SUPILSTYTI GALIMA Į KĄ TIK NORI – AŠ PASIRINKAU ŠAMPANO TAURES, GAVOS 2 LABAI NEKUKLIOS PORCIJOS (realiai 1 porciją įveikti vienam sunkoka, tai galima drąsiai share’int vieną ant dviejų).
- JEIGU NAUDOSI ŠLUOTELĘ INGREDIENTŲ IŠPLAKIMUI, PAVIRŠIUJE SUSIDARYS BURBULIUKAI. SUSPROGDINK JUOS. Aš „nusiurbiau”😅🙈, bet galima popierine servetėle prabraukti per viršų. Kitaip taip ir sustings viršus, ryte atrodys lyg ikrais nusėtas deserto paviršius. Aišku, visada gali apiberti viršų kakava ir nieko ten nesimatys, bet įspėju. Just in case .
Sulipnau video, kad būtų dar paprasčiau ;)
Po to dedame deserčiuką nakčiai į šaldytuvą, papuošiam ir skanaujam.
NA IR PABAIGAI:
KAVOS PUPELIŲ SALDAINIUKAI
Nėra jie verti attskiro recepto bloge, bet tikrai turiu kur nors aprašyti šį skanuką. Esu ragavusi pirktinių saldainiukų, o kadangi man įdėjo paskanauti ir kavos pupelių, užniežtėjo mano rankos pasigaminti kavos pupelių saldainukų namuose.
Tai principas paprastas: ištirpini šokoladą. Merki kavos pupeles. Gerai apvolioji, paskleidi ant sviestinio poieriaus po vieną. Sustingus rekomenduoju procedūrą pakartoti, kad šokolado sluoksnis būtų storesnis.
Mums prireiks
Stipri pravėsusi kava | 100 ml (jau be tirščių, naudojau šią)
Kokosų kremas | 350 ml (apie alternatyvas rašau viršuje)
Želatina | 1 vš su kaupeliu (veganiškai versijai naudoki agar-agar, kaip šiame recepe)
Saldiklis Ksilitolis | keli vš (arba pagal skonį), galima naudoti cukrų ar kitokį saldiklį
Kakava | 3 vš
Papuošimui:
Smulkiai pjaustytas šokoladas
Kavos pupelėms šokolade
Taip pat puikiai tiks kakava ir šviežia mėta
Viskas labai paprasta
Išsiviriau kavos ir atvėsinau. Aš dėjau 3 a.š. kavos ir užpyliau apie 150 ml vandens.
Nukošiau tirščius (šiek tiek galima palikti - taip dar skaniau).
Į 100 ml kavos įdėjau 1 valgomą šaukštą su kaupu želatinos (milteliais) ir palikau 10 min brinkti.
Tuo tarpu kokosų kremą sumaišiau su lazdynų riešutų pienu (santykiu 250:100ml).
Pasaldinau pagal skonį, subėriau 3 vš kakavos miltelių. Sumaišiau ir pakaitinau (naudokite rankinę šluotelę, labai patogu). Neužvirki. Išjunk paviršių pasiekus pirmiesiems burbuliukams.
Karštą pieno-kakavos masę sumaišiau su kava ir išbrinkusia želatina, gerai išmaišiau. Vos pravėsus supilsčiau į dvi taures.
Luktelėjau, kol atvės ir dėjau nakčiai į šaldytuvą.
Puošiau kapotu šokoladu ir šokoladinėm kavos pupelėm.
Receptas sukurtas drauge su kavosdraugas.lt | reklama