Nuo kada spanguolės tolygu kisieliui?
Tai kas kad Kalėdos!
Savo straipsnyje apie Skandinaviško stiliaus šventinį namų dekorą jau minėjau – šiemet noriu kitokių Kalėdų. Tad ir pašvenčiau net tris įrašus su originaliomis idėjomis, kaip įtraukti spanguoles į savo šventinį gėrimų meniu!
Jei dar nespėjote jų peržvelgti, kviečiu apsidairyti:
– Kalėdinis spanguolių punčas(versijos ir mažiem, ir dideliem)
– Spice spanguolių arbata su rozmarinais
O karštas spanguolių sidras – paskutinis ir bene įspūdingiausias mano kitokių Kalėdų gėrimų receptas.
Šio gėrimo ištakos dar iš tų laikų, kai mano galvoje vyko 24/7 vakarėlis. Pabodus karštam vynui, visada pasikaitindavom sidrą. Būtent sidrą. Jį atradau studijuodama Britanijoje (tada turbūt paskutinį kartą ir gaminau).
Bet nupūčiau dulkes nuo prisiminimų lobyno, pagyvinau gvazdikėlio ir cinamono nata bei užbarsčiau subtilios Supergarden spanguolių rūgštelės.
Šis sušildantis gėrimas – nuostabi kompanija Žiemos vakaram. Ypač nušlalus nosį čiuožinėjant rogutėm. Mūsų atveju – permirkus nuo lietaus… ;)
Tiesa, šiandien galvoje rimtesni reikalai, tad šį gėrimą gaminau su nealkoholiniu sidru ir pavyko puikiai.
O šiaip mėgstu (mėgau) tikrą, rūgštų sidrą, bet į tokį įbėrus spanguolių miltelių, vargu ar nesiraukysite gerdami. Tad norint išlaikyti balansą rinkitės arba saldesnį sidrą, arba šaukštelį medaus. ;)
Dekorui naudokite cinamoną, anyžių, bet gaminant jų nereikia - pilnai užtenka karšto vyno prieskonių mišinio. Jeigu visgi norite paeksperimentuoti su anyžiumi ir cinamonu virtuvėje, peržvelkite Kalėdinės spanguolių arbatos receptą.Mums prireiks
Viskas labai paprasta
Pastabos