Šie lengvai karamelizuoti svogūnai saldžiai rūgštaus skonio, puikiai dera su duona, užtepta ožkos sūriu. Taipogi dėkite į salotas, ant picos, naudokite gamindami burgerius, pateikite su Čederio sūriu.
Be to, jie nuostabiai draugauja su paštetu, kiaušiniais, paukštiena bei kepsniais. Pati neragavau, bet mėsos valgytojai taip sakė. ;)
Beje, pagamintus karamelizuotus svogūnus sudėkite į stiklainiuką ir laikykite šaldytuve. Aš valgiau po savaitės – vis dar puikaus skonio ir galiojimo (galiojimą tikrinu pagal savo savijautą suvalgius). Kažkur internete esu radusi, jog sandariai uždarytus šaldytuve juos galima laikyti iki 3 sav.
Mums prireiks
Raudonieji svogūnai | 3 didelis vnt
Alyvuogių aliejus ar Ghee | 2-3 v.š.
Naudojamas saldiklis arba cukrus | 2 v.š.
Balzamiko actas | 2-3 v.š
Viskas labai paprasta
Svogūnus plonai supjaustome.
Įkaitiname aliejų ir kepame ant silpnos ugnies nuolatos maišydami apie 15min (kol jie visiškai suminkštės). Svarbu nuolatos maišyti. Jeigu matot, jog pradeda svlti, nors jie net nesuminkštėję, įpilkite šiek tiek vandens.
Kai jau jie sukris, pilame balzamiką ir beriame ksilitolį ar kitokį naudojamą saldiklį. Vis maišydami kepame dar kelais minutes (jau ant didesnės kaitros). Svogūnais taps lipnūs. Paragaukite ir pasireguliuokite skonį papildomu cukrumi ar actu.
Pastabos
Jeigu turite šakelę rozmarino ar čiobrelio, įmeskite jį kepti drauge su svogūnais ir prieš pilant balzamiką išimkite.