Perkeliu šį receptą į viršų. Nes na sezonas. Ir šiaip jūs gi patys suprantat.
Ta ką. Kviečiu vėl pasidžiaugti šiuo abrikosų gėriu!
Taip paprastai ir taip gerai retai kada būna. Draugė vis stebėjosi, kaip iš ingridientų, naudotų pusryčių omletui, pagaminau desertą. O šiemet jau net mažoji prie manęs prisijungė.
Gaminam ne šiaip desertą, o didelį kanelės pusbrolį su vaisiais.
Nors flaugnarde neturi traškios susicukravusios plutelės, būdingos kanelei, skonis tikrai panašus.
Uogos ir braškės jau vilioja saulėtų vitaminų ištroškusius pirkėjus. Deja, sezono pradžioje sudėtinga neapsirikti. Bent jau man. Taigi džiaugiuosi atradus paprastą (ir be galo skanų) būdą, kaip sunaudoti tuos nelabai vykusius pirkinius.
Rezultatas : kažkas tarp blyno, apkepo ar pyrago.
Beje, vaisius ar uogas galite naudoti įvairius (beje, galite sunaudoti ir praėjusio sezono šaldytus uogų likučius, ką sėkmingai paskutinį kartą padariau). Aš esu kepus vien su abrikosais, maišius juos su braškėm, slyvom, dėjau šaldytų aviečių. Vaisių kiekius taip pat reguliuokite pagal nuotaiką. Kai abrikosai maži, naudoju jų vos ne dvigubai daugiau.
Abrikosai tampa minkšti, saldūs, bet nepraranda formos. Primena konservuotus.
Braškės sutižta, bet viskas ten su jom gerai.
Originaliame recepte pilami keli šaukštai viskio. Išbandžiau su ir be alkoholio.
Nelabai ir pasigedom.
Ir dar. Esu gaminus vien su pienu, vien su ožkos pienu.. Gavos. Tiesa, ne toks purus. Svarbu riebesnį rinktis.
Dėl porcijų.
Šiaip rašyčiau 4-6 porcijos, bet vyras vienu prisėdimu sukirto 5/6 flaugnarde, tad bijau net kažką konkrečiai teigti.
Mums prireiks
- Abrikosai* | 5vnt
- Braškės* | 5vnt
- Pienas | 180ml, 3/4 stiklinės
- Grietinėlė | 60ml, 1/4 stiklinės
- Kiaušiniai | 3 dideli
- Miltų | 70g, 1/2 stiklinės
- Brendis | 3 v.š., nebūtina
- Cukrus** | 4 v.š.
- Vanilės ekstraktas | keli lašai
- Cukraus pudra | šaukštas dekorui
- Sviesto formai ištepti
Viskas labai paprasta
Pastabos
* Jeigu vaisiai maži - naudokite jų dvigubai daugiau. Be to, abrikosus galima keisti mėgiamom uogom ir kitais vaisiais. Obuoliai, persikai, kriaušės, slyvos ir t.t. **Cukrų esu keitus 4 v.š. klevų sirupo - pavyko puikiai.
Spausk nuotrauką, kad peržvelgtum galeriją :)
4 komentarai
Atrodo labai skaniai, būtinai pamėginisu iškepti:). Kokio dydžio formoje Jūs kepėte?
Sveiki, Birute, būtinai išmėginkite – kol kas tai tikrai favoritas iš saldžiųjų receptų! Formelė nuotraukose 15x25cm :)
laba diena, vakar kepiau šį, nerealiai skaniai atrodantį skanėstą. Tikėjausi į burną įsidėti saldų kąsnį kanelės su keptu abrikosu, o įsidėjus vos sukramčiau – viena rūgštis jautėsi. Saldumo trūkumas baisinis, nors pyliau 4 v.š. su kaupu auksaspalviosirupo. Ir kažkas su receptu ne taip. Viskas gali išsiplakti iki puromo: kiaušiniai su sukrumi, grietinėlė. Bet kai sujungiau – viskas nusėdo į skysčio struktūrą. Galvojau kepant iškils. Iškilo. Bet išjungus sukrito. Žodžiu arba recepto paslapčių pagailėta, arba eiliškumas gaminimo nenurodytas. ir labai rūgštus. Svečiams neduočiau. Vyras valgė medaus prisidėjas – pakito skonis, buvo neskanu. Norėčiau turėti skanų tokį desertą, bet kažkas ne taip.
Sveiki, Aušra, gaila, jog šeimyna nusivylė desertu. Tiesą sakant, iki šiol nesu gavus apie receptą neigiamų atsiliepimų; atvirkščiai – džiaugiasi, jog desertą galima pasigaminti taip paprastai :) Jeigu jums trūko saldumo – rekomenduočiau jo dėt daugiau, gi visų mūsų skonio receptoriai skiriasi. Iškepę abrikosai gali būti rūgštesni, bet tešla saldi tad susibalansuoja. Dėl „sukritimo” sunku pakomentuoti nematant, bet jis kažkiek sukrenta visada. Gali būti, kad kepimo forma per didelė, naudota liesa grietinėlė, staigiai atidarėt dureles ir pasikeitė oro temperatūra. Tikiuosi bent kiek pagelbėjau įveikiant flaugnarde rebusą, skanių akimirkų ir saulėtų dienų!